Janik Siner oslobođen svih optužbi za doping aferu!

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Svetska antidoping agencija (WADA), nije uložila žalbu na presudu Suda za sportsku arbitražu u Lozani, u slučaju presude Janiku Sineru zbog doping afere!

Samim tim, Siner je oslobođen svih optužbi za doping skandal.

Podsećanja radi, Italijan je u dva navrata bio pozitivan na doping testu, i to na zabranjenu supstancu klosterol, ali su mu suspenzije odmah ukidane.

Uspeo je Siner potom i da osvoji US Open, ali morao je da strepi neko vreme, s obzirom na to da su WADA, ali i Italijanska antidoping agencija, mogle da ulože žalbu na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

Ipak, na kraju ni jedna, a ni druga pomenuta organizacija to nisu uradile, što je potvrđeno i italijanskom listu "Korijere dela Sera".

Samim tim, to znači da će u Sinerovom vlasništvu ostati titule koje je osvojio na US Openu i Majamiju, uz poene za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida polufinala Rolan Garosa i druge.

Da je odluka pomenutih organizacija bila suprotna, suspenzija za Sinera bi važila od trenutka kada je kontaminacija utvrđena, odnosno, od Indijan Velsa, te bi mu svi rezultati nakon toga bili oduzeti.

(Telegraf.rs)

Video: Novaka pitali kako će slaviti zlato, pa pomenuo doping kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sumadinac

    10. septembar 2024 | 12:26

    Velika sramota za moćnike u vrhu tenisa

  • Mihailović

    10. septembar 2024 | 12:42

    Imao sam neku sumnju u vezi njegovog dopinga zbog problema kod kretanja, bolova u nogama. Sada sam siguran da nije iskren kod dopinga kad mu je GOAT Federer, iako zna da Đoković u svemu bolji od Federera...vidim da nije iskren...

  • Bole

    10. septembar 2024 | 13:31

    Sad moze da se drogira bez problema da ce biti otkriven. Idemooooo Sinerrrrrr.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA