Novak Đoković dobio loše vesti ovog ponedeljka

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 7

Prva ATP lista nakon US Opena donela nam je dosta promena u samom vrhu, možda i najviše od početka godine. Ono što nas najviše zanima jeste pozicija najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića, koji je nažalost pao za dva mesta i sada je četvrti na planeti.

Nole je branio titulu osvojen prošle godine u Njujorku, međutim uspeo je da odbrani samo treće kolo, pa je izgubio veliki broj bodova i sada sa 5.560 zauzima pomenutu poziciju, iza Janika Sinera, Alekandra Zvereva i Karlosa Alkaraza.

Italijan je najviše profitirao i osvojenim peharom u Njujorku pobegao svim pratiocima i na prvoj poziciji ima 11.180 poena, što je njegov i rekord od početka karijere. Odmah iza njega je Nemac, koji je drugi prvi put posle više od dve godine i on ima 7.075 poena, dok je prošlogodišnji finalista Karlitos takođe pretrpeo gubitak, ali je ostao treći sa 6.690.

Rusi Danil Medvedev (5.475) i Andrej Rubljov (4.645) zadržali su svoja mesta broj pet i šest, dok je Tejlor Fric posle finala US Opena ponovo u vrhu i skočio je za pet pozicija na sedmu sa 4.060 bodova. Top deset kompletiraju Hubert Hurkač, Kasper Rud i Grigor Dimitrov, dok je svoje mesto izgubio Aleks de Minor.

Među najboljih sto Srbija ima još dva tenisera i obojica su napredovali za po jedno mesto, pa je tako Miomir Kecmanović 53. sa 980 bodova, dok je Dušan Lajović 65. sa 811. Laslo Đere je nastavio slobodan pad i sada j 119. nakon pada od deset pozicija, dok je Hamad Međedović finalom Istanbula skočio za jednu na 136.

(Telegraf.rs)

Video: Er Srbija iznenadila Đokovića na povratku u Beograd iz Njujorka: Avion posebno brendiran za njega

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    9. septembar 2024 | 07:52

    Koji god je na toj listi ......na onoj najvažnijoj je broj 1............

  • Lilly

    9. septembar 2024 | 08:24

    Zasto bi to bile lose vesti? Osvojio je sve sto se osvojiti moze u tom sportu! Nadvisio je sve svoje rivale, a rivali su mu bili najkvalitetniji u ovom sportu. To ga je dovelo do titule najboljeg na svetu. Sa 37.g. je zasluzio da uziva u rekordima o kojima ce svedociti istorija tenisa! BRAVO NOLE!!!

  • vukodlak

    9. septembar 2024 | 08:40

    Cirkus da nemoze biti veći ???Alkaraz ,dobije jeda turnir ,i on je najbolji ,za zapad Pravila ,zakon ne postoji ,već samo demonstriraju silu?Farsu ,od pravila gledamo već 30 god???Tak da njihove priče ,i rang liste ,su samo plod njihove mašte, i želje za dominacijom????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA