Oglasio se i Federer, brani Sinera posle doping skandala: "Razumem frustraciju..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o kontroverznom slučaju dopinga Janika Sinera, koji je dvaput testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, ranije tokom ove godine.

Siner je proglašen nevinim jer je utvrđeno da je do kontaminacije došlo zbog upotrebe spreja za rane, koji je jedan član njegovog tima koristio. A posle doping skandala oglasio se i Federer:

- To nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu. Ove vesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač u pitanju, nisu poželjne. Takva pažnja nije potrebna. Razumem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i njihov tim da se suočavaju sa optužbama i problemima. Svakodnevno ispunjavamo formulara i sa tim živimo. Svako jutro kada se probudite, pomislite ‘Da li će me neko doći da testira‘. To je teško. - istakao je on.

Mnogi smatraju da je kazna bila preblaga.

- Razumem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se sve svodi na to. Svi verujemo da Janik nije ništa loše uradio, ali nekonstantnost u tome što nije morao da pauzira dok nisu bili 100% sigurni, to je pitanje na koje treba dati odgovor. Tako je kako je, moramo verovati procesu i svima koji su uključeni - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Video: Oproštaj Filipa Krajinovića od Dejvis kup reprezentacije Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нена

    3. septembar 2024 | 22:34

    Јесте браниће Симону или Марију.....

  • 71

    4. septembar 2024 | 08:03

    Zasto se on javi uvek posle mesec dana. Zar mu stvarno toliko treba vremena da reaguje. Covek je bas zaribao

  • Dovla

    4. septembar 2024 | 06:10

    Ako si cist,mirno ces da spavas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA