Đoković može da se zadrži na drugom, ali i da padne na sedmo mesto posle US opena: Ovo su mogući scenariji

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Svi sa velikim nestrpljenjem išćekujemo prvi meč najboljeg sportiste na planeti, Novaka Đokovića na US openu, gde će mu rival na startu biti Radu Albot iz Moldavije. Srpski teniser se u Njujork vraća posle osvojene titule na Olimpijskim igrama u Parizu, a u Americi će braniti titulu osvojenu prethodne sezone.

To automatski znači da Novak Đoković može da izgubi čak 1.990 bodova ukoliko bude eliminisan u prvom kolu od Moldavca. U tom slučaju zadržao bi se na 5.470 poena i mogao bi da padne čak na sedmo mesto na ATP listi.

Iza leđa bi mu tada pretili Danil Medvedev koji brani ogromnih 1.190 bodova i koji bez njih ima 5.085 bodova na ATP listi, potom Andrej Ruljov koji ima da odbrani 350 bodova i sada je bez njih na 4.455 poena, te Hubert Hurkač koji treba da nadoknadi samo 35 bodova i ima 4.020 poena, kao i Kasper Rud koji brani isti broj bodova kao i Poljak i trenutno stoji na 3.820 poena.

Novak Đoković Foto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve u svemu, Novak bi mogao da padne na sedmo mesto samo ako Hurkač ili Rud budu osvojili US open, a recimo Rubljov igrao finale, što je vrlo malo verovatno. Podsetimo, titula donosi 2.000 bodova, a finale 1.300 od ove sezone.

Srbin će pokušati da sustigne Karlosa Alkaraza i Aleksandera Zvereva i zadrži svoju drugu poziciju na ATP listi, ali treba istaći da to neće biti uopšte nimalo lako, pre svega zbog činjenice da oni brane daleko manji broj poena u odnosu na Đokovića.

Naime, Alkaraz ima da nadoknadi svega 710 bodova u odnosu na prošlu godinu i sada je na 6.650 poena, što će reći da će ostati ispred Novaka, ako bude ušao u finale US opena. Ako bude ispao u polufinalu, onda treba da se nada da Đoković neće osvojiti titulu, jer bi u slučaju Srbin to uspe, Novak imao samo 10 poena više od mladog Španca!

Sa druge strane, Aleksander Zverev je u još povoljnijoj situaciji i brani samo 350 poena, pa bi njemu odgovaralo da uđe u polufinale i tako isto zasigurno zadrži svoju poziciju ispred Đokovića, čak i da ovaj na kraju uzme titulu. Nemac trenutno bez bodova sa US opena prošle sezone ima 6.685 poena.

Janik Siner - Ben Šelton Foto: Tanjug / AP

I za kraj, tu je Janik Siner koji ima sjajnu šansu da se odlepi od svih na prvom mestu na ATP listi. Italijan posle doping skandala ima sakupljenih 9.190 bodova, a brani samo 170 osvojenih prošle sezone. To znači da može da dođe do čak 11.180 poena i tako potencijalno bude i jedini koji bi u ovom momentu bio na petocifrenom kontu.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao Nemac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Limeni

    26. avgust 2024 | 13:08

    I da padne čovek je prešao igricu samo jos koji GS da spakuje..

  • Limeni

    26. avgust 2024 | 12:08

    Recite otvoreno ne želimo Novaka na vrhu liste, mada mu to vise nije ni cilj, jedino da osvoji jedan GS...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA