Pitali smo vas da li će Novak Đoković osvojiti US open: Rezultati ankete ne čude, evo ko je najopasniji rival

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najbolji sportista sveta, Novak Đoković će se kasno noćas po našem vremenu od oko 03.00 časa sastati sa Raduom Albotom iz Moldavije u okviru prvog kola US opena, gde će pokušati da dođe do svoje 25. Grend slem titule.

Srpski teniser nalazi se u gotovo savršenom momentu nakon osvajanja Olimpijskih igara u Parizu, a i potom oko mesec dana odmora od svih teniskih aktivnosti uz boravak sa porodicom.

Sa druge strane, njegovi glavni rivali nastupali su na turnirima po Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, uglavnom uz vrlo promenljivu formu. Nisu ni Karlos Alkaraz, a ni Janik Siner pokazali onaj najviši nivo koji bi se od njih možda očekivao.

Pitali smo vas u anketi za kojeg tenisera smatrate da će na kraju i osvojiti trofej na US openu i može se reći da uopšte nije čudno što je Novak Đoković bio vaš glavni izbor.

U anketi je učestvovalo skoro 8.700 ljudi, a Đokovića je kao svog glavnog pika odabralo 86,07%, što će reći da su svi ostali skupa uspeli da osvoje tek 14% glasova.

Kao najvećeg rivala Đokoviću u Njujorku vidite Karlosa Alkaraza, pošto je mladi Španac dobio 6,69% glasova, a daleko iza je Janik Siner iza kojeg je i velika doping afera sa turnira u Indijan Velsu. On je dobio podršku 3,16% glasača.

Već daleko iza je Danil Medvedev sa samo 1,25% ljudi koji veruju u njega, kao i Aleksander Zverev koji je stao na samo 0,81%. Marginalne šanse dali ste i Benu Šeltonu sa 0,48%, a Stefanos Cicipas je od ponuđenih najgore prošao sa samo 0,25% poverenja. Da će neko drugi osvojiti US open, glasalo je 1,29% anketiranih.

Dobra vest je da Alkaraz i Novak ne mogu da se sastanu sve do finala, tako da je Đokoviću faktički otvoren put do završnice.

(Telegraf.rs)

Video: Napredak u 95 minutu srušio Vojvodinu. Strelac gola isključen zbog pogrdnog gestikuliranja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA