Novak Đoković dobio pitanje o Sineru i dopingu, pa poručio: "Neću ulaziti u to... Ali da li je tretman isti?"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se u Njujorku gde ga uskoro turnri na poslednjem Grend slem turniru u godini, pošto će braniti titulu na US Openu. U skladu s tim, on je govorio i na jubilarnoj konferenciji pred sam turnir.

Naravno, jedno od pitanja je moralo da bude vezano i za Janika Sinera i čitav doping skandal u kom se našao Italijan, kome su dva puta pronašli pozitivan doping test.

Međutim, Novak Đoković je uspeo da pruži i odgovor kroz njegov PTPA, dok nije previše želeo da ulazi u slučaj Janika Sinera.

- Ovakve stvari su baš zbog čega je PTPA osnovan. Glavna stvar za PTPA je teniser, da zastupa 100 odsto prava igrača, da pokriva svaki ugao koji je moguće pokriti. Da može da živi od tenisa. To mora da se popravi. Dosta tema je potrebno da se obradi iz ugla PTPA. PTPA još uvek nije prepoznat u ekosistemu. Mnogo razloga je tu zbog čega je to tako, ali neću ulaziti u to - počeo je Đoković.

Ubrzo, Novak je nastavio o PTPA.

- Što se tiče Janikovog slučaja, to je jedan od razloga zbog čeg smo osnovali PTPA, da se uvek zalaže za fer protokole, čiste protokole, za standardizovanje pristupa kod ovakvih stvari. Razumem frustraciju tenisera zbog izostanka doslednosti. Koliko razumem, njegov slučaj je završen istog momenta kada je objavljen. Ali, znate, mislim da je prošlo pet ili šest meseci otkad je ta vest stigla do njega i njegovog tima. Mnogo je problema sa sistemom. Izostanak je standardizacije i jasnog protokola. Razumem sentiment kod mnogih igrača koji se pitaju da li su isto tretirani. Nadam se da su tela našeg sporta mogla da nauče iz ovog slučaja i da imaju bolji pristup u budućnosti.

- Kolektivno, mora da postoji promena, to je valjda očekigledno. Mnogi igrača, da im ne pominjem imena, ali mislim da znate, imali su sličnu ili istu situaciju sa različitim ishodom. Postavlja se pitanje da li bi igrači bili bolje zastupani ukoliko bi imali novca da se brane u njenom ili njegovom slučaju. Ne znam. Da li je to slučaj ili nije? To bi trebalo da više razmišljamo, da pogledamo u sistem i da razumemo kako da se ne stvaraju takvi slučajevi. Sve bi trebalo standardizovati tako da svaki igrač, nezavisno od rankinga ili statusa ili profila, da ima isti tretman. To bi trebalo da bude to, to je moja obzervacija i mišljenje čitavog slučaja, iz onoga što sam čitao i pričao poslednjih nekoliko dana.

(Telegraf.rs)

Video: Dragić izašao na teren, pa poslao publici poruku kao Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    25. avgust 2024 | 00:12

    ja bih odgovorio , ako je već dva puta bio pozitivan pa nek bude momentalno suspendovan. Ako nije kriv zašto su mu onda skinuli 400 bodova? Zašto. Zašto se sve ovo krilo pola godine, jer kada je bio prvi put pozitivan trebalo je odmah da izbace Sinera , momentalno. Dajte BRE više o tim duplim standardima. Siner je kriv i treba da bude kažnjen najmanje dve godine i nek polako dokaže da je bio nevin. Prosto, a ne ovako ljigav odgovor bez osude, nešto kao oblaci oko Kragujevca a nikako da padne kiša.

  • Ratko Ostojic

    25. avgust 2024 | 01:08

    Ne bi on o tome ali ga ipak svrbi... Naravno da ce mu tolerisati jer je on Italijan a ti nesretni Balkanac i ispod njega si zbog toga. Ništa čudno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA