Sinera na konferenciji pred US Open pitali o doping aferi: Evo šta je rekao na tu temu

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Bliži se početak novog izdanja US Open-a, na kojem će naš najbolji teniser, Novak Đoković braniti titulu i 2.000 ATP bodova osvojenih prošle godine.

Ipak, velika bura digla se u teniskoj javnosti uoči Grend slema u Njujorku, s obziorm na "doping aferu" Janika Sinera, inače trenutno prvog reketa sveta.

Upravo italijanski teniser održao je konferenciju za medije uoči početka turnira u Njujorku, a upitan je i upravo o celoj situaciji koja ga je zadesila, na šta je on imao smiren odgovor.

- Da, naravno, nije idealno pre Grand Slama. Ali, znate, u svom umu znam da nisam napravio ništa loše. Morao sam da se nosim s tim mesecima, ali se stalno podsećam da nisam stvarno učinio ništa loše. Uvek poštujem pravila i uvek ću poštovati pravila antidopinga. Da, očigledno je olakšanje za mene što imam ovaj rezultat. I, da, dobro je biti ovde. Sjajan je grad, sjajno mesto za tenis. Pokušaću da uživam koliko mogu i nadam se da ću imati dobar turnir - počeo je Siner.

Ubrzo je moderator konferencije pokušao da promeni temu, ali su novinari nastavili sa pitanjima o dopingu.

- Pogledajte, bio je to veoma dug proces. Morao sam da se nosim s tim mesecima. Mislim da svi znamo koliko dugo pričam o tome. Očigledno, morao sam sada doneti neke odluke na osnovu ishod. Postoje određeni datumi koje morate poštovati tokom celog procesa, tako da ne možete stvarno izabrati kada će izaći ili kada neće. U mom umu, kao što sam rekao pre, samo sam srećan što je konačno izašlo, jer je to olakšanje i za mene i za moj tim, koji je još uvek ovde. Očigledno zbog toga, priprema za ovaj turnir nije bila savršena zbog određenih okolnosti. Ali, znate, sada je izašlo i to je to. 

Janik Siner Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Kako je istakao, bio je vrlo zabrinut...

- Naravno da sam se brinuo, jer je to bio prvi put za mene i nadam se da će biti poslednji put da sam u ovakvoj situaciji. Takođe, postoji drugačiji deo koji moramo da vidimo, količina koju sam imao u telu, koja je 0.000000001, dakle, ima mnogo nula pre nego što se pojavljuje 1. Dakle, brinuo sam se, naravno, jer sam uvek igrač koji je vrlo pažljiv u ovome. Verujem da sam pošten igrač na terenu i van njega. I da, to je otprilike kako je sve to bilo i kako je prošlo.

Kako je istakao, tretman je isti za sve pozitivne tenisere...

- Ne, svaki igrač koji je testiran pozitivno mora da prođe isti proces. Nema prečica, nema različitog tretmana, svi prolaze kroz isti proces. Zašto sam nastavio da igram, upravo sam to sada objasnio i to je sve što imam da kažem. Znam da ponekad frustracija drugih igrača može biti očigledna. Ali možda zato što su bili suspendovani nisu tačno znali odakle dolazi supstanca, niti koja je supstanca u pitanju, ali glavni razlog je odakle dolazi i kako je ušla u njihov sistem. Mi smo to odmah znali i bili smo svesni šta se dogodilo. Odmah smo se obratili, i bio sam suspendovan dva, tri dana. Nisam mogao da treniram i sve to. Ali su to veoma brzo prihvatili, i zato je tako - rekao je Siner.

(Telegraf.rs)

Video: Novaka pitali kako će slaviti zlato, pa pomenuo doping kontrolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    23. avgust 2024 | 22:24

    Pričam ti priču.

  • Vesa

    24. avgust 2024 | 03:07

    Da li bi i Noletu tako progledali za 2-3 dana i gotovo ( nedo Bog)

  • Pitač

    24. avgust 2024 | 18:32

    Kad si tacno imao tu količinu u sebi, na prvom ili drugom pozitivnom testiranju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA