Pitali smo Dirka Novickog da li mu je Đoković omiljeni teniser svih vremena: Evo šta je rekao legendarni Nemac

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedna od najvećih legendi evropske košarke, Dirk Novicki biće prisutan na oproštaju slovenačkog asa, Gorana Dragića od košarke u Ljubljani, a uz njega će tu biti još mnogi velikani evropske i svetske košarke, od Luisa Skole do Nikole Jokića i Luke Dončića.

Reporter Telegrafa imao je čast da postavi pitanje čuvenom Nemcu na konferenciji za medije i da ga upita i o još jednoj "strasti" Novickog - tenisu. Želeli smo da čujemo da li su možda Novak Đoković ili Aleksander Zverev omiljeni teniseri Dirka, ali dobili smo drugačiji odgovor... Inače, samo malo pre razgovora, Dirk je baš i igrao tenis sa Stivom Nešom.

- Pobedio sam Neša (smeh), mislim... Stiv je neverovatan način, imali smo dosta mečeva međusobno. Tenis je jedan od mojih omiljenih sportova, pratim ga više od 30-40 godina. Odrastati uz Štefi Graf i Borisa Bekera, u toj eri. Zato sam pratio taj sport. Omiljeni igrač mi je Rodžer Federer, kako je igrao sa elegancijom, to nikada nisam video pre na terenu. To sam cenio.

A pošto je Federer "favorit" Dirka, pitali smo ga koga to voli da vidi na terenima. Posebno se dotakao Novaka Đokovića.

- Sada omiljeni? To je teško reći. Ima ih mnogo sjajnih, koje je zabavno gledati. Ono što Nole radi je neverovatno, sada pošto je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, to je sam vrh svega. 

Pričao je i o čitavoj tranziciji kroz koju je prošla evropska košarka u poslednjih 20 godina, odnosno od momenta kada je on zaigrao u NBA ligi.

- Kada govorimo o evropskoj košarci, bilo je neverovatno gledati rast. Kada sam došao tu kasnih devedesetih, bilo je tek nekoliko igrača iz Evrope, ali ne puno. Sada 27 godina kasnije ima toliko igrača, MVP-jeva, oni koji su glavni u franšizama. Zanimljivo je bilo videti kako sve to raste uživo. Talenat je postao veći, treneri takođe. Bilo je prelepo gledati, srećan sam zbog njih, Luka, Janis MVP... Toliko talenata. Ta tranzicija je bila vrlo zabavna.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Dragić o tome da li je Luka Dončić i dalje isti kao i sa finala protiv Srbije na Eurobasketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA