Đoković igrao piklbol protiv Sinera: Ovo su pravila novog sporta koji postaje sve popularniji u svetu

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Novak Đoković i Janik Siner, najbolji teniser planete ikada i trenutno prvi reket sveta, oprobali u se u novom sportu - piklbolu, u najavi US Opena koji počinje u ponedeljak!

Na događaju koji organizuje "Head", vodeći proizvođač sportske opreme, Đoković i Siner su igrali jedan protiv drugog i na taj način su pokušali da podignu popularnost ovog sprota na viši nivo.

Društvo su im pravile Barbara Krejčikova i Kali Džo Smit, dok je ova poslednja i okačila nekoliko fotografija sa ovog događaja, Takođe, čestitala je Đokoviću ovom prilikom još jednom na zlatu na Olimpijskim igrama.

Šta je piklbol?

Piklbol je relativno nova sportska disciplina koja je u poslednjih nekoliko godina postala izuzetno popularna širom sveta. Ovaj sport, koji kombinuje elemente tenisa, badmintona i stonog tenisa, stvoren je sredinom 1960-ih godina u SAD-u, ali je tek nedavno doživeo pravu ekspanziju.

Piklbol se igra na terenu sličnom terenu za badminton, ali je nešto manji od teniskog. Igrači koriste reket koji je nešto manji od teniskog reketa, ali veći od onog za stoni tenis, i lopticu koja je lagana i šuplja, s rupicama po površini. Teren je podeljen na dve polovine mrežom, a cilj igre je prebaciti lopticu preko mreže na protivničku stranu tako da protivnik ne uspe da je vrati.

Jedna od glavnih prednosti piklbola je njegova jednostavnost, što ga čini pristupačnim igračima svih uzrasta i nivoa fizičke spreme. Pravila su jednostavna i lako se uče, a igra ne zahteva visok nivo fizičke kondicije, što omogućava i starijim osobama da se uključe i uživaju u ovom sportu.

U poslednjih nekoliko godina, piklbol je doživeo neverovatan rast popularnosti, posebno u Severnoj Americi, gde se formiraju brojni klubovi i lige. Sve veći broj ljudi se uključuje u ovaj sport, a organizuju se i turniri na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Ovaj trend se proširio i na druge delove sveta, pa se piklból danas igra u mnogim zemljama Evrope, Azije i Australije. Ima sve preduslove da postane još popularniji u narednim godinama. Njegova jednostavnost, pristupačnost i društveni aspekt čine ga idealnim izborom za rekreativce, ali i za one koji traže izazove u takmičarskom sportu. Ako tražite novi hobi ili način da ostanete aktivni, piklbol je definitivno vredan pažnje.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaza

    23. avgust 2024 | 07:58

    Sad ce malo da pauzira zbog korone ,a posle ce samo vakcinisani moci da ga igraju .Sport relativno nov isto kao i vakcina .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA