Veliki uspeh Hamada Međedovića: Ušao u glavni žreb US Opena, može na Novaka ili Alkaraza već u 1. kolu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Nadajmo se da će žreb pomilovati našeg tenisera

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u glavni žreb US Opena, pošto je u trećem kolu kvalifikacija savladao Nišeša Basavaredija, trenutno 268. tenisera na svetu.

Međedović je slavio sa 6:4, 7:6, 6:1 i tako obezbedio novi Grend slem, što mu je drugi ove sezone.

Međedović je na putu ka glavnom žrebu eliminisao prvo Španca Batalja Roku, potom i Hrvata Ajdukovića, a poslednja prepreka bio je domaći teniser.

Hamad je na startu napravio brejk, ali ga je Amerikanac odmah vratio, da bi potom u sedmom gemu ponovo došao do brejka, koji je sigurno sačuvao do kraja seta.

Delovalo je da bi mogao mnogo ranije da završi meč, pošto je napravio brejk i na startu drugog seta. Ali potom je pretrpeo brejk. Uspeo je Međedović da spasi set loptu potom, pa da uđe u tajbrejk, ali je tu bio slabiji i rival je izjednači.

Ipak, u trećem setu je Međedović bio dominantan, napravio je dva brejka i sa 6:1 se plasirao u glavni žreb, a ko će mu biti rival videćemo naknadno. Nije isključeno da to bude i Novak Đoković, koji će takođe igrati protiv kvalifikanta.

Spisak potencijalnih rivala u prvom kolu je podugačak, a među njima su mnogi pakleni rivali. Pored Đokovića, to mogu da budu Karlos Alkaraz, Pablo Karenja Busta, Gael Monfis, Sten Vavrinka, Aleks Mikelsen, Đaume Munar, Fabijan Marošan, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Grigor Dimitrov i Pedro Martinez, ali može da naleti i na drugog kvalifikanta.

Nema sumnje Đoković i Alkaraz bi bili pakleni rivali, ali i mnogi drugi su prilično teški, ali ne i neprelazni, posebno ukoliko Međedović prikaže igru kakvu zna.

(Telegraf.rs)

Video: Troicki: Novak je tu sa nama pored neuspešne grend slem sezone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA