Čuveni teniser branio Sinera zbog dopinga, pomenuo i Đokovića: Odmah se javio Nik Kirjos sa novom opaskom

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Čak iako je prošlo neko vreme otkako je Janik Siner oslobođen optužbi o dopingu, nakon što je dva puta dobio pozitivan nalaz tokom Indijan Velsa. Ipak, ispostavilo se da on nije kriv, te da je klostebol u njegov organizam došao preko njegovog doktora, ali priča oko samog incidenta ne prestaje.

Ovoga puta, legendarni teniser Endi Rodik je stao u odbranu Janika Sinera i same činjenice da mu je u organizmu pronađeno manje od milijarditog dela grama ove supstance.

On kaže da Janik ima i psorijazu, te da sve ima smisla.

- Na mrežama se takođe može videti puno buke koja u suštini kaže ‘oduzmite mu pobedu u januaru. Pobedio je mog omiljenog igrača.’ Prestanite. Na svakom Grend slem turniru se vrše testiranja, tako da nema šanse da nije bio čist na Australijan openu ako je testiran koliko i obično. Količina u njegovom sistemu je jedan milijarditi deo grama, ili 58.000 puta manja od zrna soli, što je u skladu sa objašnjenjem. Objašnjenje je to da je trener imao posekotinu, pokušao je da je tretira kremom koja je legalna gde je on iz svog kraja, ali nije legalna ovde. Masira Jannika, a on navodno ima psorijazu, krema se utrljava u ranu i to je način na koji misle da je dospela u test. Jednostavno, ali nesavršeno - počeo je Rodik.

Takođe, Rodik je rekao da je sve čisto i takođe u smislu da nije rečeno do sada.

- Pročitaću tekst od nekoga čije ime neću otkriti, ko je ovo rekao nakon što je pročitao dokument od 33 strane: 'Pitanje koje sam imao, kao i drugi, jeste kako to da nije objavljeno ranije? Imao sam utisak da kada se testirate pozitivno, to mora da bude objavljeno.' To nije tačno... To postaje javno tek kada se donese konačna odluka tribunala. Dakle, sva ova priča o zloslutnim stvarima i privilegijama... Ti si broj na boci, dozvoljeno ti je da se žališ tokom postupka žalbe dok ne postaneš kriv. Tako da je nevinost dok se ne dokaže krivica nešto što često čujemo. Nije izašlo u javnost sve dok pre nekoliko dana i onda je postalo potpuna vatra - ističe Rodik.

Ipak, ovde se javio i Nik Kirjos, koji je rekao da je to sve besmisleno.

- Razumeš li ti okliko brzove ove stvari izlaze iz organizma? Kremen, bombone, bukvalno za nekoliko sati. Smešno je - kaže Kirjos.

(Telegraf.rs)

Video: Muž Danice Crnogorčević se obratio Novaku: Evo šta mu je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    22. avgust 2024 | 19:12

    Endi sjecašli se Šarapove koja je pila tablete za bolove. Napadana najstrasnije sudpendovana. Naš Viktor Troicki i da ne nabrajam. Vjerujem da jd ta krema za madiranje ili t pdorijazu minimalno dospjelo u krvi italijana. Samo mi nije jasno zašto se diže tolika fama oko toga. Ako je to još bilo Australijan openui ako ke dva puta bio pzitivan . Zašto odma nisu objavili fa je to beznačajno. Meko hoce sa drugih stvari da skrene !!!

  • Siny

    26. avgust 2024 | 18:43

    Jel dozvoljen milijarditi deo ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA