Đoković dobio dosad najmoćniji mural u Republici Srpskoj, pored njega je i jedan od najvećih srpskih hajduka

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Prelepa slika na Sokolcu

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, stigao je u Njujork, gde je počeo i da trenira pred odbranu titule na US Openu.

Nole je sjajno raspoložen pred poslednji Grend slem u sezoni, a za to je zaslužna i zlatna medalja iz Pariza, gde je osvojio Olimpijske igre i kompletirao "zlatni slem" i osvojio sve što je moglo da se osvoji u tenisu od velikih takmičenja.

Novak je odigrao meč karijere u finalu protiv Alkaraza i na kraju je ponosno stajao na najvišem postolju sa zlatnom medaljom oko vrata i slušao i pevao "Bože pravde".

Ta scena je učinila čitavu Srbiju ponosnom, a ona će ostati ovekovečena i na zidovima jedne fasade na Sokocu u Republici Srpskoj.

Naime, umetnik Milan Milosavljević napravio je fenomenalan mural Novaka Đokovića, možda i najlepši koji je ikada urađen o najvećem teniseru svih vremena.

To je momenat kada Novak sluša himnu sa pogledom na srpsku trobojku, sa zlatnom medaljom oko vrata.

Interesantno je da je na istom zidu, na drugom delu, veliki srpski junak iz perioda borbe hajduka protiv Turaka - Starina Novak uz njegov citat "Kadar sam stići i uteći i na strašnom mestu postojati".

(Telegraf.rs)

Video: Muž Danice Crnogorčević se obratio Novaku: Evo šta mu je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA