"Sreća je da ima mnogo para": Sinerov trener otkrio kako je sprečena suspenzija posle pada na doping testu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 16

Daren Kejhil tvrdi da mnogi teniseri ili teniserke koji su slabije rangirani ne bi bili u stanju da imaju ovakvu vrstu procesa

Skandal koji je isplivao na videlo, a koji je šest meseci zataškavan, da je Janik Siner dva puta bio pozitivan na doping testu u Indijan Velsu, glavna je tema u medijima ovih dana.

Prvi teniser sveta nije ni bio suspendovan, jer je prilikom objavljene zvanične informacije istaknuto i da je uspeo da dokaže nevinost i da je njegov trener svedočio da ga je masirao kremom koja je imala zabranjenu supstancu "kostebol".

Reakcije teniske javnosti su podeljene, a mnogi su šokirani da je ovakav slučaj zataškavan i da Siner nije bio suspendovan, kao što je to bio slučaj sa mnogim teniserima i teniserkama u prošlosti koji bi pali na doping testu.

Janikov trener, Daren Kejhil, koji inače radi i kao komentator ESPN-a, otkrio je određene detalje oko toga kako je Siner izbegao suspenziju i da je njegova sreća da ima mnogo novca, pa je uspeo u tome.

- Mislim da se svaki slučaj tretira isto. Ono što mogu da kažem je da je malo lakše za nekoga ko je visoko rangiran jer možete priuštiti da se borite za ovaj slučaj na pravičan način. Dok mislim da igrač rangiran na 300. ili 500. ili 1000. mestu u svetu, ako se nađe u ovoj situaciji, nema sredstava. Ne znam koliko ga je koštalo da sastavi svoj pravni tim i da angažuje stručnjake.

- Kada su odlučivali da li je priča koju smo ispričali i način na koji je ova supstanca ušla u njegov sistem tačna, ITIA je angažovala dva svoja stručnjaka da provere i utvrde da li je priča verodostojna, a mi smo imali i jednog našeg stručnjaka. Tako da su tri stručnjaka zaključila da je veoma verovatno da je ova priča tačna. Da biste to postigli, morate imati mnogo novca da angažujete te stručnjake, tako da igrači koji nisu visoko rangirani ne mogu priuštiti da se na pravi način bore za svoje slučajeve. Ali mislim da integritet s kojim je slučaj vođen ne zavisi od ranga - istakao je Daren Kejhil.

Simone Vanjoci, Daren Kejhil Daren Kejhil sa kačketom, pored Simonea Vanjocija, koji rade sa Janikom Sinerom; Foto: Eurosport

Kako je klostebol ušao u Sinerov organizam?

Siner i njegov tim su uspešno dokazali da je kontaminacija došla preko njegovog fizioterapeuta. Njegov kondicioni trener Umberto Ferara kupio je sprej "Trofodermi" u Italiji. Njegov fizioterapeut Đakomo Naldi je zatim posekao prst na skalpel tokom Indijan Velsa i koristio Ferarin "Trofodermi" sprej svakog jutra tokom nešto više od nedelju dana.

Nastavio je da masira Sinera bez rukavica, a prvi reket sveta često ima male posekotine i rane na leđima i stopalima, te je na taj način klostebol dospeo u njegov organizam.

Tri stručnjaka su zaključila da je ovo verodostojno objašnjenje za kontaminaciju. Čim su Siner i njegov tim obavešteni o pozitivnim testovima na kraju Majami Opena - turnira koji je osvojio - odmah su uspeli da povežu to sa sprejom, jer nekoliko lekova koji se prodaju bez recepta u Italiji sadrže klostebol.

Video: Muž Danice Crnogorčević se obratio Novaku: Evo šta mu je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    21. avgust 2024 | 17:58

    Je to bio naš Novak,popio bi suspenziju momentalno,bez obzira što ima više para od Sinera. I Šarapova je bila puna kao brod pa su je suspendovali.

  • baba smilja iz darosave

    21. avgust 2024 | 18:03

    dvojica glavnih ljudi za ATP su italijani andrea gaudenzi i massimo calvelli.

  • Sramno

    21. avgust 2024 | 17:58

    Ovo je sramota za tenis. Pare ne smeju da imaju uticaj na doping. Ovo ne sme tako da prodje. Treba smenuti neke na rukovodecem mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA