Dvostruki aršini u tenisu: Italijana suspendovali na 4 godine zbog iste supstance koju je imao i Siner!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Ne važe ista pravila za sve...

Ne prestaje priča oko Janika Sinera i činjenice da je čak dva puta bio pozitivan na doping testu na klostebol, međutim, on je oslobođen svih optužbi jer je utvrđeno da nije bio kriv, a ni nemaran u korišćenju istog već da je za to kriv njegov trener.

Pravi šok je usledio u svetu tenisa, otkriveno je da je Janik Siner bio pozitivan dva puta na doping test još u martu 2024. godine i to tokom turnira na Indijan Velsu, ali je oba puta izbegao suspenzije.

To je odmah povelo i mnogo pitanja, a utvrđeno je i to da je do kontaminacije klostebolom došlo zbog njegovog trenera Đakoma Naldija, koji je koristio sprej koji je u sebi sadržao upravo tu supstancu i preko rane na prstu je uneo u organizam Janika Sinera.

Najbolji teniser sveta je oslobođen, a mnogi su se odmah setili slučaja Stefana Batalina, koji je imao istu supstancu, ali je suspendovan na četiri godine.

Naime, tokom turnira serije M15, u Moroku utvrđeno da u krvi ima klostebol. On je na indetičan način došao u spoj sa njim, kao i njegov zemljak Siner, ali je ipak kaženjen suspendovan na četiri godine.

Jedina razlika u čitavom slučaju je to što Batalino nije mogao da utvrdi svoju nevinost, pošto je njegov fizioterapeut odlučio da ne svedoči, te Batalino nije imao potrebne dokaze kako bi se očistio pred komisijom.

Samim tim, Batalinu je zabranjeno da učestvuje i trenira, ali i da prisustvujem bilo kom teniskom događaju koji je pod okriljem ITIA ili bilo koje nacionalne asocijacije.

(Telegraf.rs)

Video: Gospodski potez Đokovića posle poraza od Italije: Prišao i pozdravio se sa celom klupom rivala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    21. avgust 2024 | 14:22

    Siner je projektovan uz Alkaraza da bude(u) ,novi par suparnika za sledećih 10-15 godina i zbog toga se ne preže od bilo.kakvih nepostenih radnji .Zakoni za njih dvojicu ne vaze ,kao.za ostale .

  • Limeni

    21. avgust 2024 | 14:18

    Bas nije kriv, da je Novak slučajno već bi bio deportovan skinut sa ATP titule i sve bi oduzeli...

  • Sibin

    21. avgust 2024 | 14:50

    A ja se cudio kako ovaj kedzavko pobedjuje sve,hahha!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA