Australijanac podržao Janika Sinera oko doping skandala: "Ja mu verujem! Zašto se diže tolika buka oko toga?"

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Pored optužbi...

Nakon što je prošao čitav dan oko celog skandala Janika Sinera sa dopingom, nakon mnogih koji su ga osudili, dolaze i prve poruke podrške. Australijski teniser Džon Milman je odlučio da podrži Janika Sinera.

Najboljem teniseru na svetu je u krvi pronađen "klostebol", steroid koji je pri vrhu zabranjenih supstanci u svetu tenisa jer on poboljšava performanse sportiste koji ga koristi.

Međutim, Janik Siner se branio time da on zapravo nije koristio, već da je ova supstanca dospela u njegov krvotok slučajno, nemarom njegovog fizioterapeuta.

Sada se oglasio i Džon Milman, koji je stao na stranu Janika Sinera.

- Dobro, pre nego što donesemo zaključke, Janik Siner je imao manje od milijarditog dela grama te supstance u svom organizmu. Verujem mu sto odsto, možda bi trebalo da promenimo prag supstance da bi u obzir uzeli kontaminaciju. Na kraju krajeva, zašto tolika buka oko ovoga, kada sportistima u svim sportovima, uključujući i tenise, dozovljavamo da zloupotrebljavaju dozvolu za terapeutsko izuzeće.

- Pored toga, ITIA je ovo rešila 1000 puta bolje nego što su unakazili situaciju sa slučajem Simone Halep. Janik je verovatno jedna od najboljih osoba na ATP turu, bar pročitajte izveštaj pre donošenja zaključka.

(Telegraf.rs)

Video: Grupa Delija krenula ka navijačima Benfike, iz kaveza im odgovorili psovkama na srpskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA