Šok! Siner dva puta pozitivan na doping i oslobođen optužbi: Čeka ga kazna, a evo i šta to znači za Đokovića

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 22

Kakav dan...

Pravo niotkuda je stigla vest da je najbolji teniser sveta Janik Siner ove godine dva puta bio pozitivan na doping testu tokom turnira u Indijan Velsu! Ipak, Italijan je oslobođen optužbi, ali će ipak pretrpeti određene penale.

Janik Siner je bio pozitivan na klostebol tokom turnira u Indijan Velsu, gde je poražen u polufinalu od Karlosa Alkaraza ove godine. Italijanu je tada pronađena veoma mala doza klostebola, koji je zabranjen prema Sekciji S1 liste zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije (WADA).

Prema Svetskom antidoping kodeksu (WADC), kada igrač ima pozitivan pozitivan nalaz na supstancu poput ove, automatski se primenjuje suspenzije. Ipak, igrač se je imao pravo da se obrati nezavisnom predsedavajućem tribunalu, nakon čega mu je suspenzija i ukinuta.

Dva puta je bio pozitivan, ali je oba puta uspeo da ukine suspenziju nakon žalbi.

Kako je rekao Siner, supstanca je ušla u njegov sistem kao rezultat kontaminacije od strana člana podrške, koji je na svoju kožu nanosio sprej koji se može kupiti bez recepta, a koji je dostupan u Italiji, a koji sadrži upravo klostebol, kako bi tretirao malu ranu. On je koristio sprej od 5. do 13. marta, a pružao je i sportske masaže i terapije Sineru, te je tako supstanca i ušla u njegov krvni sistem.

Kasnije je pokrenuta i velika istraga ITIA, gde su pričali sa Sinerom, ali i njegovim timom i to u nekoliko navrata.

Na kraju, ITIA je prihvatila igračevo objašnjenje, a slučaj je upućen i nezavisnom tribunalu da razmotri činjenice, te je Siner oslobođen optužbi.

Međutim, Janik Siner će izgubiti 360 bodova koje je osvojio u Indijan Velsu, kao i novčanu nagradu sa tog turnira. To znači da mu je Novak Đoković smanjio bodovni zaostatak na prvoj poziciji sa 2.300 bodova, na nešto manje od 2.000 (1.940).

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. avgust 2024 | 16:44

    Da je se ovo kojim slučajem desilo Novaku suspendovali bi ga doživotno.

  • Ja

    20. avgust 2024 | 16:42

    Zasto Simoni Halep nisu oduzeli bodove,vec suspenzija! I titule i bodovi i on.. AUT!!!¡

  • Šmajhel

    20. avgust 2024 | 17:13

    Tek sada sam ponosan.Ovom našem bi oduzeli sve titule i izbrisali mu i Stefana i Taru da ne mogu da se takmiče narednih 20 godina.Licemeri.Mi smo sve to i znali negde.Zapleši matori moj poslednji krug i nek se tresu još godinu -dve.Ma i da više ništa ne osvojiš za mene si najbolji i najveći.Nije bilo lako svih ovih godina ali si izdržao sve.Svaka čast .Ma uzmi 25 slem vrati se na prvo mesto .Sacekaj trenutak i baci im reket u lice.Ti možeš samo u večnost i slavu ✊✊✊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA