Ovo je ATP lista posle Sinerove titule u Sinsinatiju: Đoković u dobroj poziciji pred US Open, ali ima i "mine"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Mnogo dobrih i nezgodnih igrača za tvrdu podlogu nalazi se između 9. i 16. pozicije, pa su i potencijalni rivali već u osmini finala

Novak Đoković je zadržao drugo mesto na najnovijoj ATP listi, koja je objavljena nakon finala Sinsinatija, gde je Janik Siner savladao Frensisa Tijafoa.

Siner je tako došao do pete titule ove sezone i učvrstio je prvo mesto na ATP listi.

Italijanu je u prilog išlo i to što nije branio bodove u Sinsinatiju, pa je zaradio 990 bodova, dok je sa druge strane Đoković bratio titulu, a pošto nije učestvovao izgubio je 1.000 poena.

Siner sada ima 9.760 bodova, a Novak je na drugom mestu sa 7.460.

Iako je Novak doneo rizičnu odluku da ne igra u Sinsinatiju i izgubi 1.000 poena, to se nije odrazilo na njegov renking, jer je Karlos Alkaraz imao debakl na ovom turniru i poražen je već u drugom kolu od Gaela Monfisa, pa je ostao bez 590 poena i propustio veliku priliku da pretekne Đokovića pred US open.

Takođe, ni Aleksander Zverev, koji je mogao da pretekne Novaka, nije uspeo da ostvari ono što mu je potrebno za to - da osvoji titulu, te je Nole zadržao drugo mesto.

Ovo je za Novaka značajno, jer će na US Openu biti drugi nosilac, a tako će bar do finala izbeći Janika Sinera.

Da je pao ispod, mogao bi već u potencijalnom polufinalu na Alkaraza ili Sinera, što nikada nije jednostavno.

Noletu će svakako biti veoma teško da zadrži drugu poziciju posle US Opena, jer brani titulu i 2.000 bodova. Čak i da osvoji titulu, mogu da ga preteknu i Alkaraz i Zverev ukoliko imaju dobar turnir.

Alkaraz je na trećem mestu sa 7.360 bodova, samo sto manje od Novaka, dok Zverev ima 7.035 i takođe je blizu najboljem teniseru svih vremena.

Danil medvedev je peti, Rubljov šesti, Hurkač sedmi, Rud osmi, a u Top 10 su i Grigor Dimitrov (9) i Aleks de Minor (10).

Pred US Open je značajno i ko je u top 16, jer su oni potencijalni rivali u četvrtom kolu, a to su Cicipas, Fric, Šelton, Pol, Rune i Korda i svi su potencijalne "mine" na tvrdoj podlozi u Njujorku.

ATP lista Printskrin: atptour.com

(Telegraf.rs)

Video: Muž Danice Crnogorčević se obratio Novaku: Evo šta mu je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bayonet

    20. avgust 2024 | 14:24

    Čoveče , hoćeš li shvatiti da Noleta baš briga više za prvo mesto i kad će igrati protiv Sinera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA