Legenda se divi Novaku: "Skidam mu kapu za ovo protiv Alkaraza, to je nešto najbolje što je uradio u karijeri"

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Jedan od najvoljenijih igrača engleske publike na Vimbldonu skida kapu najboljem svih vremena

Čuveni engleski teniser Tim Henman, koji sada radi kao stručni komentator, dao je intervju u kojem se osvrnuo na Novaka Đokovića i istakao je da je osvajanje Olimpijskih igara u Parizu možda i najveće dostignuće srpskog tenisera.

Henman je svestan kakav je pritisak bio na Đokoviću, jer su mu Olimpijske igre u Parizu bile verovatno poslednja šansa da se domogne zlata i time kompletira sve najveće turnire u karijeri.

Sve prognoze su bile protiv Novaka, imao je sezonu u kojoj do OI nije osvojio nijedan trofej, što ne pamti kada se desilo poslednji put, imao je operaciju kolena nekoliko nedelja pre toga, mučila ga je povreda i tokom Olimpijskih igara u četvrfinalu, a onda se u finalu namerio na Alkaraza, momka u najboljoj formi, mladog i punog snage i samopouzdanja, nakon osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, i to je u Londonu pobedio upravo Novaka poprilično ubedljivo.

Ali, Novak je još jednom pokazao da je mentalno verovatno najjači sportista ikada. Odigrao je možda i najbolji meč karijere i savladao Alkaraza sa 7:6, 7:6, a slično misli i Tim Henman, čovek po kojem brdo na Vimbldonu nosi ime.

Rodžer Federer Tim Henman u društvu Rodžera Federera na Vimbldonu; Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Na početku godine sve se vrtelo oko Sinera i Alkaraza. Đoković nije igrao najbolje, Siner je osvojio Australijan open, a onda je Alkaraz osvojio Rolan Garos i Vimbldon.

- Ovde stvarno skidam kapu Đokoviću, jer jedino što mu je nedostajao u CV-ju bila je zlatna olimpijska medalja, i uz dužno poštovanje, zaista verujem da mu je Pariz bio poslednja realna šansa da osvoji zlato u singlu.

- Psihologija koja je iza toga, pritisak koji je sam sebi stvorio koji je sigurno bio neverovatan. Igrao je dobro na Rolan Garosu, ali onda je morao na operaciju kolena, što je učinilo njegov podvig ulaska u finale Vimbldona još značajnijim.

- Ali izgubiti u finalu od Alkaraza sa velikom razlikom i zatim ga pobediti u olimpijskom finalu, taj jedan meč je možda najveći Đokovićev uspeh - zaključio je Henman.

(Telegraf.rs/Express)

Video: Odgovor kapitena Nemačke Aci Stojanoviću koji je izazvao buru u NBA ligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    20. avgust 2024 | 11:16

    Srećno još sto godina,neponovljivi i najbolji među najboljima

  • nesha

    20. avgust 2024 | 10:51

    Novak Djokovic nije sve osvojio.On ima mogucnost da u Los Andjelesu,za cetiri godine,osvoji srebrnu medalju,koja mu fali u kolekciji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA