Dobre vesti za Đokovića: Siner ušao u finale Sinsinatija, evo šta to znači za Novaka pred US Open!

 
S. L.
S. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Odlično!

Italijanski teniser, a ujedno i najbolji teniser sveta Janik Siner sa 2:1 je slavio protiv Aleksandra Zvereva u polufinalu Sinsinatija i tako se plasirao u nove finale ove godine, gde će igrati protiv Frensisa Tijafoa. Meč između Italijana i Nemca je pratio i Novak Đoković.

Praktično, Novak Đoković je morao da prati ovaj duel kako bi se nadao pobedi Italijana, što mu više ide na ruku s obzirom na to da je Zverev eventualnom titulom na ovom mastersu mogao da ga obiđe na ATP listi pred US Open.

Ipak, na Novakovu sreću je Siner izdržao i nakon tri sata tenisa je došao do velike pobede, koja znači i za srpskog tenisera. Naravno, sa druge strane treba uzeti u obzir i to da je Italijan sada uvećao bodovni saldo na ATP listi, međutim, činjenica je ta da je Novaku bolje što će sigurno ostati na drugoj poziciji pred poslednji Grend slem u godini.

Kada je reč o Sineru i Zverevu, oni su publici stvarno pružili neverovatan tenis, igralo se više od tri sata, a svaki od setova je bio izuzetno izjednačen. U prvom je Zverev napravio rani brejk, da bi potom servirao za set i izgubio, izjednačio je Siner na 5:5, a onda je u taj-brejku došao do vođstva.

U drugom setu je ponovo Zverev napravio rani brejk, da bi Siner odmah uzvratio i bio je egal sve do rezultata 6:5 za Zvereva, kada je Siner servirao veoma loše, a Nemac izjednačio na 1:1 i tako doneo dramu.

Na kraju, u trećem setu nije bilo brejka, nije bilo ni brejk prilike, a Siner je slavio tek u taj-brejku i tako je došao do finala.

Prema trenutnom stanju, Siner ima čak 1.950 bodova od Novaka Đokovića, koji je branio titulu u Sinsinatiju, dok će Zverev ostati iza Novaka za 425 bodova. Karlos Alkaraz je na trećem mestu sa 7.360 bodova.

(Telegraf.rs)

Video: Muž Danice Crnogorčević se obratio Novaku: Evo šta mu je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STOJKE

    19. avgust 2024 | 08:25

    Ma sve je to Noletu u principu isto. Svakako u polufinalu US Opena bi morao da igra ili sa Sinerom ili sa Alkarazom,a i u finalu takodje sa nekim od njih dvojice,zavisi od kostura i žreba. Tako da su polufinale i finale svakako ova dvoica,e sad kojim redom pa i nije mnogo bitno. A ATP lista Noleta odavno ne zanima,bar ja tako mislim.Ako može još neki GS,i to je to od našeg Noleta.

  • Cv

    19. avgust 2024 | 13:01

    Sta je dobro? Siner ce da mu se jos vise odvoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA