Pre tačno 13 godina Novak je napravio jedan od najluđih preokreta protiv Federera: I dalje se pamti taj ritern

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Bilo je to u polufinalu US opena, a Srbin je kasnije uspeo da stigne do titule

Šta je sve uradio Novak Đoković za sve ove godine, teško je i prepričati. Velike pobede, Grend slemovi, a kao šlag na tortu i zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu pre samo dve sedmice. Ipak, jedna pobeda posebno se pamti i bio je to verovatno jedan od najluđih preokreta najboljeg sportiste na planeti, baš protiv Rodžera Federera.

Švajcarca sigurno uz onaj poraz na Vimbldonu od Novaka ponajviše boli ovaj u polufinalu US opena 2011. godine, koji se odigrao baš na današnji dan.

Rodžer je tada vodio sa 2:0 u setovima protiv Novaka, pošto je prva dva rešio u svoju korist sa 7:6 i 6:4, ali je Đoković potom napravio pravo čudo.

Uzeo je treći set sa 6:3, da bi u četvrtom bio bolji sa 6:2 i usledilo je igranje petog seta gde se Novak na neverovatan način vratio iz nokdauna i odigrao je jedan od najboljih riterna u istoriji tenisa, posebno ako se zna koja je bila težina poena.

Naime, Federer je u tom momentu imao 5:3 i 40:15 na svom servisu, a Novaku nije preostalo ništa do da odrizikuje. I to je odradio na fenomenalan način.

Spasio je obe meč lopte, a uzvratio brejkom, a onda poravnao na 5:5. Nije se tu zaustavio, već je još jednom oduzeo servis Švajcarcu i na kraju je odneo veliku pobedu.

Da stvar bude slađa, nakon toga je Novak porazio i Nadala u finalu i osvojio je trofej US opena.

(Telegraf.rs)

Video: Trener Vojvodine: Igramo dobro, ali nikako da ostvarimo rezultat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    17. avgust 2024 | 18:21

    Daaaaaaaa, sećam se tog udarca! Kako je naš Nole to velemajstorski izveo! Ovaj nadobudni nije ni video lopticu 😀😀😀

  • Mirko

    17. avgust 2024 | 20:24

    Verovali ili ne ja na letovanju,gledam meč i Federer ima meč loptu i ja 30e na Djokovica I opa 200 i nešto evra dobitak. Jedini put u zivotu da sam se kladio na tenis

  • CH

    17. avgust 2024 | 18:33

    Secam se kao da je juce bilo! To je nas Noleee!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA