Federer otkrio svoj omiljeni meč svih vremena: "Kad sam pao na kolena, počeo sam da plačem..."

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Bilo je to pre 23 godine...

Nekadašnji švajcarski Rodžer Federer otkrio je da mu je meč protiv Pita Samprasa na Vimbldonu 2001. godine "omiljeni svih vremena."

Federer je tada ima 19 godina i naleteo je na Samprasa kog je pobedio u pet setova sa 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5. Podsetimo, Sampras je tada došao kao pobednik sedam od svojih osam poslednjih Vimbldona.

- Ne znam datum, sam po sebi - nije ukorenjen u mom mozgu - ali taj meč protiv Samprasa je moj omiljeni meč svih vremena - rekao je Švajcarac za "Vogue" i dodao:

- Taj meč je imao sve: on je bio moj heroj u to vreme, a ovo mi je bio i prvi i jedini put da igram protiv Samprasa. Bio je to prvi put da sam igrao na centralnom terenu Vimbldona, i to se pretvorilo u pet setova.

Nastavio je Federr da se priseća tog meča.

- Toliko se toga dešavalo u mojoj glavi, bile su to stvari iz bajke. I ne znam da li je ovo bio prvi ili drugi put u mojoj karijeri da sam plakao posle pobede. Plakao sam kada sam pobedio Amerikance sa 3:1 u Dejvis kupu u Bazelu, svom rodnom gradu, i mogao sam da pomognem timu sa tri boda da ga osvoji, ali ne sećam se da li je to bilo ranije ili posle — ali kada sam pao na kolena nakon mog povratka iz forhenda protiv Samprasa i sav taj pritisak je jednostavno nestao, počeo sam da plačem.

(Telegraf.rs)

Video: Ekskluzivno! Novak, Jelena i Troicki u transu uz hitove devedesetih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    13. avgust 2024 | 14:28

    Plakao si ti i 2019. godine kada si izgubio mec u 5 setova u finalu istog tog turnira od najveceg tenisera svih vremena,jednog od najvecih sportista svih vremena..sigurno si plakao,samo sutis😘

  • Trtoje

    14. avgust 2024 | 17:15

    Uradio te djoka za sva vremena.

  • sdg

    14. avgust 2024 | 17:02

    Rafa je bio solidan do pojave Nadal to je svega par godina batrgao se još neko vrijeme da bi ga Nadal razvalio e onda u tom periodu je došo najbolji igrač tenisa što je ljudski rod ikad vidio GOAT NOLE i redovno ih oboicu razvaljivao e poslje se pričalo kako Rođer lijepo pleše po terenu ko balerina i nije bilo važno što redovno gubi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA