Rusko čudo od deteta osvojilo prvi pehar: Izbacila Olgu Danilović, pa sa 17 godina zablistala u finalu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veliki rezultat za nju

Bojkoviti dani za rusku teniserku se nastavljaju. Mira Andrejeva je sa samo 17 godina osvojila svoju prvu WTA titulu u karijeri pošto joj je zemljakinja Elina Avanesjan predala meč tokom trećeg seta finala na turniru u Jašiju.

Rumunija je videla blistav nastup 32. na planeti, koja je postala najmlađa osvajačica titule od Koko Gof 2021. godine. I to je uradila potpuno zasluženo!

Gubila je Mira posle prvih sat i kusur vremena, pošto je rivalka sa 7:5 u svoju korist rešila prvi set, međutim istom merom je uzvratila i identičnim skorom poravnala. Avanesjan se tokom trećeg seta nažalosz povredila i bila je prinuđena da se povuče na rezulatu 4:0 za Andrejevu.

Blistala je mlada teniserka posle meča i bila je izuzetno ponosna, pa se tokom govora čak zahvalila i sebi. Podsetimo da je Mira u polufinalu spasila meč lopte i izbacila Olgu Danilović posle velike borbe.

Andrejeva je napravila bum još tokom 2023, a ove godine igrala je u polufinalu Rolan Garosa, tako da je pred njom tek velika karijera.

Na turniru u Pragu je tokom večeri u petak odigrano i poljsko finale, a Magda Linet je porazila Magdalenu Freh sa 2-0, po setovima 6:2, 6:1.

(Telegraf.rs)

Video: Olga Danilović o ljubavi sa Janom Oblakom: Samo sam čekala...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA