Đoković - Nadal već u prvom kolu Olimpijskih igara?! Nije nemoguće, određeni su nosioci za turnir u Parizu

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Žreb će biti održan u četvrtak od 11.00 časova po našem vremenu

Dani nas dele od početka Olimpijskih igara u Parizu gde će Srbija između ostalog moći da navija i za našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića. Takmičenja će početi već u subotu na terenima Rolan Garosa, ali se i dalje ne zna na koga će Srbin "udariti" na putu ka zlatu.

Žreb je zakazan za četvrtak od 11.00 časova po srednjeevropskom vremenu, a ono što je jako važno jeste da je naš Novak određen za drugog nosioca.

Naime, objavljeni su svi povlašćeni teniseri, tačnije njih ukupno 16 i ispred Đokovića se nalazi samo Janik Siner kao prvi nosilac čitavog turnira.

Treći nosilac biće Karlos Alkaraz iz Španije, četvrti Aleksander Zverev iz Nemačke, dok je peti Danil Medvedev iz Rusije.

Kao šesti je postavljen Aleks de Minor iz Australije,  a posle odustajanja Huberta Hurkača iz Poljske došlo je do pomeranja. Sedmi je sada Kasper Rud iz Norveške, dok su osmi, deveti, odnosno deseti Tejlor Fric, Stefanos Cicipas i Tomi Pol. 

Spisak kompletiraju redom Igo Amber, Holger Rune, Lorenco Museti, Sebastijan Baez, Feliks Ože-Alijasim i Artur Fis na pozicijama od 11. do 16. nosioca.

Karlos Alkaraz Novak Djokovic dodela nagrada vimbldon Foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Ukoliko zemlja ima dvojicu predstavnika u žrebu, onda će oni biti smešteni u različite polovine kostura, dok u slučaju da zemlja ima trojicu ili četvoricu, oni će onda biti smešteni u različite četvrtine.

Ono što je zanimljivo jeste da Rafael Nadal nije među povlašćenim teniserima, tako da bi faktički postojala mogućnost da bude smešten protiv Novaka Đokovića već u prvom ili drugom kolu turnira.

Podsetimo se da je Srbin imao tu "nesreću" da je naleteo na Huana Martina del Potra u prvom kolu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je poražen u dva seta (6:7, 6:7).

Srbija će u glavnom žrebu pored Novaka Đokovića imati i Dušana Lajovića.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako se Nole sprema za Pariz na vrelom suncu Crne Gore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    22. jul 2024 | 16:31

    Cela reprezentacija da bojkotuje olimpiske igre zbog trenutne okupacije Srbije i pokusaja da se narod potruje !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA