Haos u finalu Hamburga: Francuz servirao ispod ruke, pa došao do klupe da se svađa sa Zverevom, sišao i sudija

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Na kraju su se ipak pomirili, ali je bilo potrebno vremena

Neviđenu dramu imali smo u finalu ATP turnira u Hamburgu, gde su se sastali Artur Fis i Aleksander Zverev koji su u jednom momentu završili u žestokoj svađi zbog koje je sa klupe morao da siđe i glavni sudija ovog meča.

Fis je na kraju odneo pobedu u Nemačkoj pred "vrelom" atmosferom, pošto su sasvim logično, skoro svi navijali za domaćeg kandidata Zvereva. Duel je otišao u tri seta (6:3, 3:6, 7:6), a baš pred sam kraj duela viđena je drama.

Naime, na 22. brejk lopti koju je Zverev imao na ovom meču, Artur Fis je odlučio da posegne za potpuno neverovatnim potezom i da odservira ispod ruke.

Time je osvojio poen, doduše posle drugog servisa, ali je u potpunosti razbesneo Aleksandera Zvereva, koji mu je nešto dobacio, a sudija je potvrdio da je ipak sve bilo po pravilima. Međutim, tu se svađa nije završila.

Na razmeni strana, Artur Fis je došao do klupe na kojoj je sedeo Nemac i ušao je u otvorenu svađu sa njim, a prethodno je razbesneo i publiku stavljajući šake na uši, čime ih je samo dodatno isprovocirao.

U čitavom haosu morao je da se spusti i glavni sudija ovog meča sa svoje stolice i da Fisa pošalje na klupu.

Nije bilo na svu sreću dalje konfrontacije, mada su se igrači samo hladno rukovali na mreži, ali je po dodeli pehara sve "splasnulo" i Fis i Zverev su potvrdili da je ovo ipak sve samo sport i da emocije nekada "prorade".

Tako je Zverev uzeo da "napoji" Fisa šampanjcem i pokazao da je ipak posle svega veliki sportsmen.

(Telegraf.rs)

Video: Džimi Balter navijao za Alkaraza u finalu Vimbldona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    21. jul 2024 | 22:30

    Uvek sam se pitao zbog čega se ovo u tenisu ne koristi, pošto nije zabranjeno? Protivnik čeka servis daleko iz osnovne linije, a ti zapinješ kao magarac, tražiš uglove sa izbačajem loptice preko glave što samo po sebi je jedan od najneprirodnijih pokreta za čoveka... Ovako iz ruke može ubitačno loptica da se skrati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA