Ivan Ljubičić zabrinuo sve navijače izjavom o Đokoviću: "Otkriću vam šta mi je rekao njegov bivši trener"

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Legendarni hrvatski teniser i bivši Federerov trener ističe da je Novaku sve drugačije kada više ne vodi bitke sa najvećim rivalima - Federerom i Nadalom

Poraz Novaka Đokovića u finalu Vimbldona i ubedljiva igra Karlosa Alkaraza, koji je slavio sa ubedljivih 6:2, 6:2, 7:6, i dalje je tema u teniskoj stručnoj javnosti.

Bivši hrvatski teniser, nekadašnji svetski broj tri, Ivan Ljubičić, koji je kasnije bio i trener Rodžera Federera, pita se dokle će Novak imati motiva da igra.

Razlog je to što se Federer već povukao, a Nadal je pri samom kraju karijere i pitanje je koliko će još turnira igrati, pa se Ljubičić pita koliko će to motivisati Novaka, jer bez dva najveća rivala nije isto.

Ono što brine, jesu i reči koje je Boris Beker preneo Ljubičiću, da mu deluje kao da je Novak prihvatio superiornost Alkaraza, što se nikada nije dogodilo u eri kada su Nadal i Federer bili na vrhuncu.

Rodžer Federer, Ivan Ljubičić Ivan Ljubičić sa Rodžerom Federerom i Severinom Lutijem; Printskrin: Instagram/rogerfederer

- Za Olimpijske igre će naravno imati motivaciju, ali što će biti posle? Bez Federera, bez Nadala, ATP tur je drugačiji, nije ista motivacija. Boris Beker mi je rekao da mu se čini da je Novak praktično prihvatio superiornost Alkaraza, što nikada nije učinio s Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Nismo više daleko od smene generacija. To je život - rekao je Ljubičić.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović otkrio kako su reprezentativci Srbije pratili meč Novaka i Alkaraza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    19. jul 2024 | 13:21

    Sada sve stručnjaci i pametuju zbog par poraza i to posle povreda,većinom oni Novakovi lažni prijatelji,kada je sve osvajao šlihtali se a jedva dočekali ovo.ipak ako Nole bude na 100 odsto opet će biti najbolji,samo da ga povrede zaobiđu

  • markoBG

    19. jul 2024 | 13:13

    a koliko je ljubicic osvojio GS titula u karijeri pa da moze nesto komentarisati

  • Vitez Koja

    19. jul 2024 | 15:25

    Novak je prihvatio superiornost Alkatraza"kakva glupa izjava.Novak je superioran i to su osetile kako starije generacije od njega, tako i već tri mlađe generacije.Normalno je da sa 37 godina, sa oborenim svim rekordima i dostignuća koje je taj sport video ikada, pa i uopšte sport, da dođe malo do pada motivacije, ali kod Novaka čak ni to, ako on opet posle operacije igra finale Vimbldona.Naravno da je i prirodno očekivati da neće igrati profesionalno još dugo i ne bih ni voleo da ga vidim da se muči kao Nadal ili Federer, već da ode kao najbolji i želim mu da osvoji zlato na OI čime bi kompletirao apsolutno sve.Novak je najbolji svih vremena zato što je osvojio najviše GS u konkurenciji i eri drugog i trećeg najboljih svih vremena, a čak da se i pojavi neko ko će osvojiti više GS, pitanje će biti u kojoj konkurenciji.Alkarazu svaka čast, klinac igra sjajno, ali ima još kačamaka da jede, kako bi uopšte mogao da se ikako poredi sa Noletom, što i on sam uvek ističe.Videćemo gde je i šta je tek za jedno 10 godina, a tada će verovatno Nole odavno biti u penziji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA