Znate li ko je Metju Delavedova "iz" Kuršumlijske Banje, a nije košarkaš, i zašto se molio u srpskom manastiru

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Dvojica sportista, jedna zemlja, isto ime i prezime

Dok se Srbija borila protiv Australije u Abu Dabiju na pripremnom meču za Olimpijske igre, jedan momak istog imena i prezimena kao košarkaš našeg rivala takmiči se u Austriji. Oduvek je u senci svog poznatog "parnjaka", ali je trenutno na najvišim granama od starta karijere.

U košarkaškim krugovima vrlo poznati Metju Delavedova ima dalekog rođaka koji kada kuca svoje ime i prezime na internetu teško može odmah pronaći svoj članak. A on se bavi tenisom i trenutno je 406. na svetu, što mu je i najbolji renking.

Tenisom je počeo da se bavi gledajući oca, koji je bio bivši profesionalac, pa je od šeste godine uzeo reket u ruke. Sada sa 24 godine ima cilj da se probije do vrha, kako sam ističe, ali to nije nimalo lak zadatak.

Uglavnom se takmiči po ITF turnirima i čelendžerima, pa smo ga tako u poslednje vreme gledali između ostalog i u Sarajevu, Kiseljaku, ali i u Kuršumlijskoj Banji!

Krajem maja redom je rušio domaće igrače Ognjena Milića i Lazara Vojinovića, zatim i Bugarina Gabriela Doneva i Francuza Antoana Gibauda, da bi u finalu izgubio od Litvanca Edasa Butvilasa.

Posle meča je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju ispred manastira "Svetog Nikole" i tako pokupio srca lokalnog stanovništva. Jednostavno je želeo da obeleži i proslavi veliki uspeh.

Metju Delavedova teniser Foto: Instagram / maffadella

Bilo mu je to jedno od većih dostignuća ove godine nakon kog je usledio skok, a upravo je u danu kada je njegov imenjak srušio Srbiju, Metju je u Austriji prošao u drugo kolo lokalnog turnira.

U jednoj od izjava kada je imao 16 godina i takmičio se na juniorskom Australijan Openu govorio je o košarkaškom rođaku.

- Nikada ga zapravo nisam upoznao. Upoznao bih ga, ali je većinu godine prezauzet u Americi. Možda ako odem u Mariboro i on bude tamo u isto vreme, moći ću da ga sretnem. Polovina ljudi mi ne veruje kada kažem da sam u srodstvu s njim, to je najčešći način na koji započinjem razgovor sa slučajnim ljudima - pričao je mlađi Metju, a zatim istakao i da mu nije drago što je u senci.

- Malo je iritantno kada ukucam svoje ime, a pojavi se on. Zato mi je postalo instinktivno da se trudim da budem bolji i nadam se da će jednog dana moje lice biti tamo. Zapravo ne pratim košarku, ali sam počeo više da se interesujem za nju samo zato što on igra. Gledao sam malo njegovu utakmicu na koledžu, a onda je pobedio... šta ono beše? Imao je veliku pobedu - pričao je 24-godišnji teniser.

Delavedova inače za sebe ističe da je veliki fan Rodžera Federera i za legendarnog Švajcarca kaže da je pravi "GOAT" i na samom terenu, ali i van njega.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda 10 godina ljubavi Noleta i Jelene: Đoković podelio nikad emotivniji snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA