"On je favorit, bez obzira na turnir i podlogu": Nadal imao samo reči hvale za Alkaraza

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rafa će nastupiti u singlu na ATP turniru u Baštadu gde će igrati protiv Lea Bjorga

Uspeo je mladi španski teniser, Karlos Alkaraz da osvoji i Rolan Garos i Vimbldon ove takmičarske godine, te je postao i najmlađi kojem je to pošlo za rukom.

Čestitke za Karlitosa stižu sa svih strana posle pobede nad Novakom u finalu Vimbldona sa 3:0, a među njima našao se i Rafael Nadal, koji je imao samo reči hvale za sunarodnika.

Kako je istakao, Alkaraz je favorit gde god da igra...

- Najbolja stvar koja mu ide u prilog je da, bez obzira koji turnir ili podloga, on će biti favorit. To je nešto što niste videli u mojoj generaciji. Ja sam bio favorit na šljaci, ali na travi je bio Rodžer. Na betonu je bilo između Rodžera i Novaka i potom mene malo kasnije - rekao je Nadal za Lekip, pa nastavio:

- Ali, niko od nas nije bio favorit pre svakog turnira. Mislim da Karlos danas jeste i to je velika prednost jer sigurno da oseća da ga je, ako igra na ovom nivou, teško pobediti. - istakao je Nadal.

Inače, Rafa će nastupiti u singlu na ATP turniru u Baštadu gde će igrati protiv Lea Bjorga, sina legendarnog Bjorna Borga, nakon što je prethodno slavio u dublu sa Kasperom Rudom protiv drugih nosilaca, Gvida Andreocijua i Migela Anhela Rejes-Varele.

(Telegraf.rs)

Video: One su ukrale srca najboljim teniserima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA