Kakve šanse ima Novak Đoković da se vrati na 1. mesto ATP liste do kraja 2024. godine? Ne deluje dobro, ali...

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

Ne deluje baš dobro...

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da dođe do titule na Vimbldonu, pošto je od njega u finalu bio bolji Karlos Alkaraz sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6, ali je čak i u ovom slučaju naš Nole uspeo da uveća prednost u odnosu na njega za 100 bodova, ali, koliko je daleko prvo mesto?

Trenutno se na prvom mestu na ATP listi nalazi Janik Siner, on suvereno drži ovu poziciju i za sada bar ne postoje indicije da sa njega spadne, iako se mnogi nadaju da će videti Novaka Đokovića ponovo na čelu svetskog tenisa.

Ipak, ono što je problem u ovoj situaciji su bodovi koje teniseri brane do kraja ove kalendarske godine, makar vodeća trojka Đoković, Alkaraz i Siner, a gde je sve nekako protiv Srbina.

Janik Siner trenutno ima 9.570 bodova, Novak Đoković je na 8.460, a Karlos Alkaraz na 8.130. Samim tim, Đoković mora da se nada da će Siner da prospe baš dobar deo bodova kako bi obišao do kraja godine, ali rezultati iz prethodne ne idu baš na ruku našeg tenisera.

Naime, ukoliko se obrati pažnja na bodove koje brani Janik Siner, on će do kraja ove godine morati da odbrani 3.370, što i nije velik broj, a pogotovo jer je prethodne sezone na Ju-Es Openu ispao već u osmini finala od Aleksandra Zvereva.

Karlos Alkaraz ima čak i lošiji bodovni saldo, pošto on brani "samo" 2.180 bodova, što znači da ima izuzetno dobre šanse da se umeša u trku za prvo mesto.

Međutim, od njih je "najgori" Novak Đoković, koji brani čak 5.300 bodova, tu su Mastesrs u Sinsinatiju, titula na Ju-Es Openu, kao i Završni masters turnir...

Drugim rečima, Novaku treba pravo čudo kako bi se vratio na prvom mesto na ATP listi.

(Telegarf.rs)

Video: Džimi Balter navijao za Alkaraza u finalu Vimbldona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бранко

    16. jul 2024 | 10:25

    Од враћања на прво место нема ништа, још неки гренд слем и пуна капа...

  • Xxx

    16. jul 2024 | 10:26

    Kalkulacije kao u fudbalu.kako da prođemo dalje bez pobjede

  • Suzi

    16. jul 2024 | 10:08

    Realno nikakve! A sta i znaci prvo mesto kada on vise ne moze da osvoji ni jedan turnir?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA