≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siner se odlepio od Novaka! Italijan u finalu jakog turnira, Đoković teško može da ga stigne posle Vimbldona

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Janik se bori za pehar

  • 0
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u finale turnira u Haleu pobedom protiv Džidžen Džanga u dva seta 6:4, 7:6. Meč je trajao stotinu minuta.

Više komplikacija prvi igrač na planeti je imao u četvrtini finala protiv Jan-Lenarda Štrufa, međutim ni opreznost Kinezu nije pomogla. Samo jedan brejk viđen je na meču, i to u devetom gemu prvog seta.

U drugom periodu meča oba tenisera su stidljivo čuvala svoj servis, a Džang je propustio set loptu u dvanaestom gemu, što je bilo kobno. Rezultatom 7:3 Siner je okončai tajbrejk i meč.

Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Janik je plasmanom u finale turnira na travi obezbedio dodatnih 240 bodova, pa na renkingu uživo ima 1360 bodova više od prvog pratioca Novaka Đokovića.

To znači da će Srbin jako teško preteći Sinera čak i da osvoji Vimbldon, jer Nole brani 1200, a Siner 720 u Londonu, pa bi do rotacije moglo da dođe samo ako uz titulu za Srbina Janik ispadne pre osmine finala.

Njegov protivnik u finalu biće Hubert Hurkač, koji je u prvom polufinalu porazio Aleksandra Zvereva sa 2-0, po setovima 7:6, 6:4.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena: Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA