Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković je drugi, a nije ni igrao! Šok za Alkaraza pred Vimbldon, izgubio od najboljeg Britanca u 1/8 finala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džek Drejper je nedavno postao novi najbolje rangirani britanski teniser

  • 0
Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković vratio se na drugo mesto na ATP listi, a da nije ni igrao! Razlog je taj što je mladi Karlos Alkaraz doživeo šokantan poraz od Džeka Drejpera u osmini finala ATP turnira u londonskom Kvinsu u dva seta, čime je izgubio veliki broj bodova - 0:2 (6:7, 3:6)!

Alkaraz je prošle godine osvojio turnir u Kvinsu, tako da je eliminacijom u osmini finala od odnedavno najboljeg britanskog tenisera, Džeka Drejpera izgubio čak 450 poena na ATP listi koja će biti objavljena narednog ponedeljka.

Na taj način, Novak Đoković će ga preteći na prvom mestu, pošto će se zadržati na 8.360 bodova, dok će Alkaraz pasti na 8.130, odnosno ukoliko eventualno Novak bude nastupio na Vimbldonu, biće drugi nosilac.

Pokazao je još jednom da se Drejper fenomenalno snalazi na travnatoj podlozi, pošto u prvom setu nije dopustio Alkarazu da dođe ni do jedne brejk lopte, a potom je u tajbrejku poveo sa fantastičnih 6:1 i zatim iskoristio treću set loptu koja mu se ukazala.

U drugom, Drejper je odigrao daleko bolje od Alkaraza, stigao je do brejka baš onda kada je to bilo najvažnije, u šestom gemu i time je dodatno stavio pod pritisak Alkaraza, jer je dva gema kasnije stigao i do dve meč lopte na njegov servis.

Ovom pobedom, Džek Drejper se probio na 28. mesto na ATP listi, što je njegov najbolji rang u karijeri, pošto je prethodno na početku ove sedmice bio na 31. poziciji.

(Telegraf.rs)

Video: Rumun Florijan koji navija i za Srbiju na Euru, a otkrio je nepoznat detalj o Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA