Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak Cicipas: Žilavi Grk spasio dve meč lopte i čeka Lajovića u polufinalu turnira u Barseloni

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo će Duci ipak morati da savlada Artura Fisa iz Francuske

  • 0
Stefanos Cicipas Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Najbolji grčki teniser, Stefanos Cicipas biće naredni protivnik Dušana Lajovića u Barseloni, ako naš teniser večeras prebrodi svoju četvrtfinalnu prepreku. Namučio se Cicipas protiv Fakunda Dijaza Akoste iz Argentine, spasio je čak i meč loptu, ali je na kraju ipak prošao dalje u tri seta - 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

Argentinac se ispostavio kao značajno teža prepreka nego što je to delovalo u samoj najavi meča. Dijaz Akosta je čak vrlo lako mogao da izbaci Stefanosa i u jednom momentu je zaista delovalo da će to i uraditi.

Meč je potrajao čak dva sata i 35 minuta, tako da bi Lajović ako bude prošao večeras protiv Artura Fisa iz Francuske mogao da iskoristi i umor svog rivala, mada će Grk biti favorit.

Već na početku prvog seta je Cicipas izgubio servis, ali ga je vratio u šestom gemu i delovalo je da je uspeo da pronađe ritam. Ali to je bio samo privid, jer je Dijaz Akosta ponovo oduzeo servis rivalu u devetom gemu i tako poveo sa 1:0.

Drugi set je već bio potpuno druga priča, jer je Cicipas stigao do brejka sredinom ovog dela igre i potom je priveo sve kraju.

A onda treći set... Potpuno haotično je sve izgledalo. Prvo je Argentinac izgubio servis, potom Grk, pa potom još jednom Dijaz Akosta, i na kraju Cicipas kada je servirao za pobedu.

Zatim je u 12. gemu Argentinac imao meč loptu, potom i 5:2 u tajbrejku što je Cicipas sustigao, a onda još jednom dopustio meč loptu rivalu. Na kraju je Dijaz Akosta ipak poklekao pod pritiskom i ispao sa turnira u Barseloni.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković "sparinguje" sa Dušanom Lajovićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA