Vilander ponovo 'briljira': "Nadal je možda najbitniji igrač u istoriji tenisa"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ipak, Vilander smatra da Novak ima prednost u međusobnom duelu

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da je Španac Rafael Nadal možda najbitniji igrač u istoriji ovog sporta, prenosi Jurosport.

Španac se vratio na teren prošle nedelje posle skoro godinu dana pauze na turniru u Brizbejnu gde je eliminisan u četvrtfinalu od Džordana Tompsona.

Vilander je podsetio da je švajcarski teniser Rodžer Federer završio igračku karijeru na Rod Lejver kupu 2022. godine u Londonu u dublu sa Nadalom.

- Želim da Nadal dobije šansu da se oprosti od tenisa na način na koji on to želi. Nisam siguran kako bi taj oproštaj trebalo da izgleda. A povrede zaista nisu trenutno fer prema njemu. Bilo bi lepo da ga vidimo zdravog na Rolan Garosu. Možda da odigra makar još jednom, a možda i pobedi na nekoliko mečeva, a onda da izgubi od nekog velikog igrača, recimo Novaka Đokovića. Nadamo se čudima, a ona su retka u teniskom sportu - rekao je Vilander.

On je rekao da je pratio nastup Nadala prošle nedelje na ATP turniru u Brizbejnu.

- Nadal je igrao briljantno i sa mnogo strasti. Video sam Nadala koji se znoji dok u Brizbejnu propušta meč lopte protiv Tompsona. To je nešto što ću da pamtim, ne vest da zbog povrede odustaje od Australijan opena. Jednostavno, on je jedan od najvećih igrača u istoriji, a možda i najbitniji igrač, profesionalac u istoriji tenisa - zaključio je Vilander.

Nadal je u karijeri osvojio 22 grend slem titule, a ova sezona bi mogla da bude poslednja u karijeri španskog tenisera. Nadal je pre četiri dana saopštio da zbog povrede neće igrati na Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Video: Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    11. januar 2024 | 12:16

    U pravu je Vilander, generacije i generacije mladih tenisera mogu da uce i gledaju kako treba elegantno izvlaciti sorts iz proreza na donjim ledjima.

  • Mare

    11. januar 2024 | 13:23

    U potpunosti se slazem da je Rafa jedan od najbitnih ikada,toliko hemije tokom ceke karijere,a opet tamo neki Nole ga otresao: po gren slemovima,po medjusobnim duelima i po trajanju tela - karijere za takav nivo. Dzaba hemija,dzaba doktori kada inat rusi sve.

  • 534

    11. januar 2024 | 12:54

    40 % da jeste a 100 % da nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA