Srbija bezbolno izgubila od Češke u Dejvis Kupu: Đere posle dva seta pao od Lehečke, sa 2. mesta idemo dalje

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Laslo nije mogao protiv dobrog Čeha

Srbija je poražena od Češke u Dejvis kupu, pošto je posle Dušana Lajovića, koji je pao protiv Jakuba Menšika, danas izgubio i Laslo Đere od Jiržija Lehečke u dva seta - 0:2 (6:7, 5:7).

Vodili su Srbin i Čeh veliku borbu, koja je na kraju ipak pripala solidnom Lehečki posle oko dva sata borbe u Valensiji.

Podsetimo, meč Češke i Srbije nije mnogo mogao da utiče na plasman, pošto su obe ekipe još juče obezbedile plasman na završni turnir. Ovde se samo igralo za prvo mesto.

A prvi set rešen je posle tajbrejka. Gotovo da nije bilo ni brejk lopti u ovom delu igre, a na kraju se i sam tajbrejk otegao, mada Đere nije imao set lopti, pa je Lehečka iskoristio treću koja mu se ukazala.

Mogao je Jirži i mnogo ranije da reši drugi set u svoju korist. Imao je od starta brejk prednosti, potom ga ispustio, pa imao tri meč lopte na 4:5, a kad ih nije iskoristio tada, jeste dva gema kasnije.

Tada je napravio brejk i doneo Češkoj ključni poen u dvoboju sa Srbijom. Ostaje da se odigra još dubl.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković stigao u Španiju da se bori za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA