Supermen Novak može sve: Đoković poslao Srbiju na finalni turnir Dejvis kupa, Davidovič-Fokina pao posle drame

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 11

Uspeo je Nole da overi trijumf Lasla Đerea i pošalje našu zemlju tamo gde zaslužuje da bude

Srbija je na finalnom turniru Dejvis kupa, a tamo nas je nakon pobede Lasla Đerea u prvom meču odveo Novak Đoković, koji je potvrdio i overio posao nakon dramatične borbe sa Alehandrom Davidovičem-Fokinom u užarenoj dvorani u Valensiji - 2:0 (6:3, 6:4)!

Sa nestvarnom energijom je igrao Novak, videla se ta želja u njegovim očima da našoj zemlji donese mesto među osam najboljih u ovom takmičenju. I kada za to dođe vreme, tamo krajem novembra, Srbija će imati lepu šansu da osvoji salataru.

Jer, eliminisana je Španija, više nema Karlitosa Alkaraza na putu, Rusija se ne takmiči zbog zabrane, tako da nema ni Danila Medvedeva... Konkurencija je sve manja i manja.

Na finalnom turniru se za sada nalaze Holandija, Češka i Kanada. Zajedno sa Srbijom, naravno.

Danas je Novak krenuo polagano i polako je tempirao svoj ritam. U prvom setu je došao do brejka baš onda kada je nekako bilo najpotrebnije, a posle čega je došlo do erupcije emocija Alehandra. Bio je besan na sebe, na organizatore, na vruć vazduh. Ali nije pomagalo, Novak je poveo sa 1:0 nakon brejka u osmom gemu.

Drugi set je bio malo dramatičniji. Novak je tu ispustio brejk na početku i dopustio Alehandru da povede sa 4:1, ali su se stvari nakon toga drastično promenile. Toliko da je Đoković nanizao seriju od pet gemova i poslao Srbiju u četvrtfinale, odnosno na finalni turnir Dejvis kupa.

Navijaćemo za naše najbolje tenisere u vreloj Malagi. I nadaćemo se novom trofeju. Drugom u istoriji.

TOK MEČA

II SET

6:4 - BRAVOOOO! SRBIJA JE NA FINALNOM TURNIRU DEJVIS KUPA! 

5:4 - BREJK! Bez izgubljenog poena je Novak uzeo ovaj gem! I u narednom servira za pobedu! 

4:4 - Izjednačio je Novak! Potvrdio je brejk uz sjajne servise i sada je pritisak na Špancu, najveći od početka!

3:4 - BREEEEJK! Tako je! Novak se vraća u ovaj set! Došao je do 0:40, a to je bio put bez povratka za Alehandra! Sada je ponovo sve u Noletovim rukama.

2:4 - Pokušaće Novak da se vrati u ovom setu. Uzeo je ovaj gem i sada će "jurnuti" da napravi ribrejk i potpuno vrati egal u drugi set.

1:4 - Nastavlja Alehandro u istom ritmu. Potvrđuje brejk i sada je na dva gema od osvajanja drugog seta.

1:3 - BREJK! Ne, ne, ne... Alehandro pravi brejk. Jedna jedina brejk lopta je bila dovoljna da dođe do Novakovog gubitka servisa.

1:2 - Davidovič-Fokina je opet siguran na svom servis gemu. Vidi se da je evidentno podigao nivo igre. Ponovo vodi u drugom setu.

1:1 - Pokušao je Alehandro da ide na faktor iznenađenja. Stigao je do 30:30, posle čega je ipak Novak ponovo uspeo da veže dva poena i da stavi tačku i izjednači.

0:1 - Vratio se Fokina razgoropađen na teren. Uzeo je gem bez izgubljenog poena i stavio na znanje da će nastaviti da pruža pritisak.

- Neuobičajeno dugačka pauza između dva seta. Potrajala je više od 10 minuta. Na servisu je prvi Alehandro Davidovič-Fokina.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

I SET

6:3 - GEM, SET! Nole potvrđuje brejk nakon nervoze Alehandra! Na set smo plasmana u finale Dejvis kupa.

5:3 - BREEEEJK! Bravo Nole! Bravo majstore! Veliki brejk srpskog tenisera posle gema koji je potrajao skoro 15 minuta uz osam đuseva. Još gem do prvog seta.

4:3 - Međutim, ni Novak se ne daje tako lako. Zaista bez većih problema rešava gemove na svoj servis u svoju korist. Jedan poen pripao je Davidovič-Fokini...

3:3 - Još jedan siguran gem za Španca. Nastavlja se velika borba u prvom setu.

3:2 - Prvi ozbiljniji test za Novaka. Stigao je do 30:30 Davidovič-Fokina, ali je Đoković uzvratio sa dva vezana poena.

2:2 - Šteta, šteta... Imao je Nole sada šansu da malo bolje zapreti. Stigao je do 30:30, ali je Španac odbio taj nalet i ponovo je poravnao.

2:1 - Kao prepisano iz prvog gema. Novak ponovo dopušta samo jedan poen Špancu i ponovo vodi na startu prvog seta.

1:1 - Vrlo lak gem i za Davidovič-Fokinu na startu ovog meča. Bez izgubljenog poena je došao do poravnanja.

1:0 - Odličan start našeg Noleta! Došao je do 40:0, a onda je Španac ugrabio svega jedan poen. Nadamo se da će Đoković posle ovoga uspeti da napravi dodatni pritisak na Španca.

KOMENTAR PRE MEČA

Pobedom protiv Davidoviča-Fokine, Srbija ne samo da bi se plasirala na finalni turnir Dejvis kupa, već bi istovremeno u potpunosti eliminisala Špance iz takmičenja. A samim tim ne bi na putu Srbije više mogao da se nađe ni Karlitos Alkaraz.

Zato je ovaj meč toliko važan za Novaka, a i za Srbiju. Đoković je u maestralnoj formi, dolazi posle osvojenog US opena, a ima dug istorijat mečeva sa Davidovič-Fokinom.

Do sada su se sastajali ukupno pet puta, a Novak je slavio na četiri od pet mečeva. Poslednji put su se videli u Sinsinatiju, kada je Španac morao da preda susret zbog bolova u leđima.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković stigao u Španiju da se bori za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA