Samo ovo može da spreči Novaka Đokovića da od 11. septembra ponovo bude prvi teniser sveta!

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Svako ranije ispadanje španskog tenisera i svaki bolji plasman Đokovića od pomenutog pravio bi sve veći jaz u korist Srbina

Nakon titule u Sinsinatiju, Novak Đoković je došao na samo 20 bodova od Karlosa Alkaraza, prvoplasiranog na ATP listi, te se čini da samo čudo može da spreči Srbina da posle US Opena ponovo zauzme vrhe teniskog sveta.

Na ruku mu idu dve stvari - prva je to što nije učestvovao na US Openu prošle godine, a druga je to što je Alkaraz osvojio titulu upravo na tom poslednjem Grend slemu u sezoni.

To znači da Karlos brani 2.000 bodova, a Novakova svaka pobeda donosi novo bodovno pojačanje.

Čak i pod pretpostavkom da bi Alkaraz mogao da odbrani trenutnu imovinu, trofej i bodove, Novaku bi bila potrebna samo pobeda u prvom kolu da ga prestigne već 11. septembra.

Svako ranije ispadanje španskog tenisera i svaki bolji plasman Đokovića od pomenutog pravio bi sve veći jaz u korist Srbina.

Velika smotra u Njujorku počinje 28. avgusta i traje do 11. septembra, a Novak na nju dolazi sa titulom Mastersa u Sinsinatiju gde je savladao upravo Alkaraza posle skoro četiri sata borbe u tri seta nakon preokreta.

(Telegraf.rs)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    21. avgust 2023 | 21:23

    Imam neki osecaj da ce tog 10. septembra Djokovic osvojiti US open a Srbija biti prvak sveta u kosarci.

  • ccc

    21. avgust 2023 | 22:24

    To Novaka uopste ne interesuje vec GS. U sledecoj sezoni ce Alkaraz sigurno igrati vise turnira od Novaka, kao sto je i ove sezone odigrao , jer je mlad a Novaka to ne interesuje. Zasto bi se zamarao po turnirima koje je svaki od njh osvajao vise puta? Odigrace neke kao pripremu za GS i to je to..Koga briga za mesto br.1.

  • Drago

    21. avgust 2023 | 22:05

    @Dreka, ptu,ptu,ptu, samo da ih ne ureknes pa sa Božijom pomoću na tron.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA