Ruskinja krenula na turnir, pa ostala u Beogradu: Poljaci zabranili ulazak u zemlju poznatoj teniserki

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Oni su istakli da pravila važe za sve

Poljski graničari nisu dozvolili ulazak u zemlju ruskoj teniserki Veri Zvonarevoj. Kako je u subotu saopštilo poljsko Ministarstvo unutrašnjih poslova, ruska sportistkinja koja je pristalica režima ruskog predsednika Vladimira Putina, pokušala je da do Poljske stigne avionom iz Beograda, prenosi Ukrinform.

U Poljskoj će od 24. do 30. jula biti održan turnir u Varšavi, gde je Vera Zvonareva jedina prijatelja teniserka iz Rusije.

- Granična služba 21.jula nije pustila rusku teniserku u Poljsku. Vera Zvonareva je pokušala da stigne do naše zemlje letom Beograd-Varšava uz vizu koju je izdala Francuska. Teniserka je po dolasku iz Srbije ostala u tranzitnoj zoni varšavskog aerodroma Šopen - saopštilo je poljsko Ministarstvo.

Kako se navodi, poljska granična služba zabranila je sportistkinji ulazak u zemlju, jer je ona svrstana među osobe čiji je boravak na teritoriji Poljske nepoželjan iz razloga nacionalne bezbednosti i zaštite javnog reda.

- Poljska se dosledno suprotstavlja režimima Putina i (beloruskog predsednika Aleksandra) Lukašenka, ne dozvoljavajući ulazak u zemlju onima koji podržavaju akcije Rusije i Belorusije - navodi se u saopštenju poljskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bivša finalistkinja Vimbldona i US Opena trenutno zauzima 655. mesto na WTA listi.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    23. jul 2023 | 14:07

    Sport je sport a ovo sto rade ruskim sportistima-sramota!!!! Politicari su najvece zlo planete uz bankare!!!!

  • radovan III

    23. jul 2023 | 13:45

    2/3 evrope su fasisti. Uskoro ce svakom rusu u evropi da stave traku na rukav kao nemci jevrejima. Kad im dodje pamet iz zad.... u glavu bice kasno?!? Ovo u ukrajini je igra a za mesec-dva pocinje pravi rat. Nece se vise zvati SVO (spec. vojna operacija) nego Rusija objavljuje rat ukrajini i tek ce tada zapad da vidi sposobnosti ruske vojske. Ukrajina je od zapada dobila oko 150 milijardi dolara sto oruzja sto to u lovi. I cvrc milojka. Rezultati na nuli?!? Govore slaba je ruska vojska a fakticki ceo nato je u ratu sa Rusijom a nesto ne vidim uspeha. Guraju jadne ukrajince da ginu do poslednjeg?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA