Vilander dominira: "Ovo što je Đoković uradio posle finala je briljantno, voleo bih da osvoji 30 GS"

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Ponovo je Mats izneo niz hvalospeva na račun Đokovića

Legendarni teniser, osvajač sedam Grend slem titula, a sada komentator Eurosporta, Mats Vilander, dao je svoju analizu finala Vimbldona, nakon što su se stišale strasti posle titule Karlosa Alkaraza, kada je porazio Novaka Đokovića u pet setova i oteo mu krunu u Londonu i oreol nepobedivosti na Centralnom terenu poslednjih 10 godina.

Vilander je istakao da je briljantno kako se Novak nosio sa porazom i da ono što je uradio u govoru posle meča i tokom ceremonije pokazuje kakav je veliki šampion. Naglasio je i da bi voleo da Novak stigne do 30 Grend slem titula, jer je to zaslužio zbog svega što je uradio za tenis, koji je podigao na viši nivo.

- Zaista cenim što smo videli jednog od najvećih, ako ne i najvećeg, Novaka, u ovakvim situacijama. Videli smo ga da gubi, što je teško, ali u isto vreme način kako se nosi sa sobom na terenu je briljantan. Šta je uradio na terenu posle tokom intervjua i ceremonije dodele pehara je apsolutno briljantno. On je veliki šampion i gura naš sport na viši nivo. Podigao je lestvicu i zajedno sa njim Karlos Alkaraz, koji ga je izazvao. Mislim da je ovo za naš sport veliki momenat. Ponavljam, voleo bih da vidim Đokovića kako osvaja 30 Grend slemova, jer je on to zaslužuje zbog svega što je uradio za naš sport - rekao je Vilander i istakao da je takođe velika stvar za tenis i da dobije nove šampione, kao što je Alkaraz, koga je posebno nahvalio.

- Ali mislim da je bitno i da imamo nove šampione i novog šampiona Vimbldona, čak je i još bitnije da je to Karlos Alkaraz, jer je on nešto tako posebno, da možda nismo videli u našem sportu tako nešto ranije. Računajući i Federera, Nadala i Đokovića jer on ima osećaj za igru Federera, strast Nadala i ima kretanje i defanzivne sposobnosti Novaka Đokovića, a plus ima sjajno vreme pred sobom i on se zapravo smeje na teniskom terenu. Na finalu Vimblona, to je zaista neverovatno - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Video: Bilbordi za Novaka Đokovića širom Srbije: Velika čast za ponos ovog naroda!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    18. jul 2023 | 19:01

    Đoković nije ukrao nijedan poen, nije dobio na poklon nijedan trofej, nije dužan da se pravda bilo kome, bilo da ga neko smatra najvećim ili jednim od najvećih. Za tenis i popularizaciju tog sporta, ali i za promovisanje zdravog života i normalnog odnosa i prema kolegama, organizatorima turnira,za inspiraciju koju je ponudio mladim ljudima, širom sveta, za lestvicu koju je podigao, a da nikada nije vređao rivale, treba svi da mu se poklonite. On ne mora ni da igra tenis, jer ima 36 godina. Ostvaren je u svakom smislu. Ali mladi lavovi, mladi šampioni ne smeju zbog bilo kog rekorda ili trofeja da koriste nedozvoljena ili dozvoljena, ali po telo i psihu opasna sredstva. To nije šampiinski, to je prevarantski i samoubilački mentalitet. Jer telo i psiha moraju da se neguju na zdrav način, a ne zbog rezultata. U svakom sportu, a ne samo u tenisu. Zapravo, u svemu. I to bi bilo to na ovu temu.

  • Nada

    18. jul 2023 | 19:11

    Konačno neko rekao veliku istinu o Novaku.Mogu samo da gledaju i da uče. Veliki čovjek,a još veći šampion.

  • Pg.

    18. jul 2023 | 18:37

    Uvijek Veliki NOVAK !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA