Jon Cirijak: Serbia Open se ponovo seli u Bukurešt

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Nakon sedam godina pauze ATP turnir opet u Rumuniji

Nakon sedam godina pauze ATP turnir se ponovo vraća u Bukurešt. U pitanju je termin turnira koji je otkupljen 2021. godine, a jedno vreme se igrao i u Budimpešti. Vest je potvrdio dotadašnji i ponovni vlasnik Jon Cirijak.

Serbia Open je nakon devet godina pauze svetlost dana opet ugledao pre pomenute 2021. Nakon samo dva izdanja premešten je u Banjaluku, a sada je firma Novakovog brata Đorđa Đokovića odlučila da mesto ponovo ustupi istom čoveku.

Bukurešt je domaćin bio od 1993. do 2016. godine, kada je takmičenje preseljeno u susednu Mađarsku i Budimpeštu.

Novi stari vlasnik Jon Cirjak je nekadašnji rumunski teniser i hokejaš, trenutno multimilijarder. Osvojio je Rolan Garos 1970. godine u dublu i njegovo procenjeno bogatstvo iznosi 2 milijarde dolara. Takođe, bio je menadžer Borisa Bekera na početku njegove karijere.

– Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt. Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svestan da to neće biti nimalo lako - rekao je Cirijak.

Rumunski biznismen ima 84 godine i poznat je na ovim prostorima i kao kum Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Ima čak 35-oro dece, uglavnom vanbračne.

Inače, poslednji osvajač turnira u Bukureštu bio je Fernando Verdasko.

(Telergraf.rs)

Video: Vučić sa najmlađim sinom došao da gleda Zvezdu protiv Benfike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    1. jul 2023 | 13:26

    Strašno najbolja opcija je beograd.

  • panic

    1. jul 2023 | 12:38

    Bukurešt jad i beda

  • Raso

    1. jul 2023 | 13:37

    Haha...sta je...prisjeo vam veliki srbin...patriota... E sad vidite kako je nama narodu sa njim. Otjera, satra, unisti sve sto valja u ovoj nasoj pacenici Rep Srpskoj. Vucicu, spasavaj dok jos ima naroda ovamo...inace...osta pustinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA