≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raonić posle skoro 700 dana pauze porazio Mišu na startu turnira u Holandiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kanađanin na terenu po prvi put od 2021. godine

  • 0
Miloš Raonić Foto: Tanjug/AP

I to smo dočekali. Kanadski teniser Miloš Raonić po prvi put od jula 2021. godine, tj. tačno 691 dana, kročio je na teniski teren kao učesnik nekog turnira.

Na startu takmičenja u Hertogenbošu pobedio je Miomira Kecmanovića sa 2-0, po setovima 6:3, 6:4.

U prvom periodu meča gledali smo čak tri gema sa preko deset odigranih poena. Prva dva su bila posebno epska. Prvo je Miomir propustio tri brejk šanse, zatim je Kanađanin iskoristio svoju treću. U sledećem gemu već je prosuo stečenu prednost, međutim ponovo je do iste došao u osmom, što je bilo dovoljno za vođstvo.

Drugi set protekao je bez mnogo uzbuđenja jer je već od prvog gema do samog kraja Raonić čuvao prednost oduzetog servisa.

Raonić je zbog povrede propustio sve turnire od Atlante pomenute 2021. godine i trenutno nema plasman na ATP listi. Inače, najbolji plasman ostvario je krajem 2016. kada je bio treći teniser planete. U karijeri je osvojio ukupno 8 ATP titula.

U drugom kolu protivnik će mu biti bolji iz duela Australijanca Džordana Tompsona i Francuza Đovanija Empetšija Perikara.

Čast Srbije na turniru u Holandiji braniće i Laslo Đere, koji će u utorak odigrati meč sa Litvancem Rikardasom Berankisom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA