"Dobro je Novak rekao...": Borna Ćorić za Telegraf o "teniskoj Jugoslaviji", Đokoviću i dugoj kosi

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Povezuje Hrvat sada već ozbiljne rezultate ove sezone na šljaci

Borna Ćorić se plasirao u osminu finala Mastersa u Rimu, a sada mu se otvorio put i da ode još dalje posle šokantnog ispadanja Karlosa Alkaraza. Dve lepe pobede na Foro Italiku ove sezone i prilika da se možda domogne i drugog polufinala u nizu nakon Madrida.

Hrvatski teniser je savladao Karbaljesa Baenu sa 2:0, a za Telegraf je odmah po kraju meča preneo utiske.

- Mogu da budem stvarno zadovoljan. Imao sam mali pad od 5:3 do 5:6, to su jedina tri gema sa kojima nisam zadovoljan. Servirao sam vrlo, vrlo solidno i eto, nakon onog maratona što sam igrao prekjuče stiglo je nešto lakše danas - započeo je Ćorić priču za Telegraf.

Alkaraz ispao, sledeći protivnik mladi Mađar Marošan.

- Već hiljadu puta smo videli da je tenis nepredvidiv. Ovde u Rimu je jako sporo. Odigrao sam dobro dva meča, nisam umoran i nadam se još jednom dobrom meču.

Do momenta dok je Karlos bio na turniru, bila su dva glavna favorita, a sada je samo jedan istaknut - Novak Đoković.

- Ne znam, stvarno ne znam... Nisam gledao mnogo mečeva od Novaka, ali ni od Alkaraza. Mislim da, koliko god je Novak tu na turniru, on je prvi favorit.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Duga kosa je novi imidž Ćorića.

- Bila je jedna polu opklada polu jedan dogovor. Kako sam počeo da je puštam, nisam je skraćivao jedno dva meseca jer sam bio u Americi, a tamo se ne volim šišati. Tako da, kako je počela da raste, rekao sam samo "neka ide".

Mate Delić je stručna pomoć u Rimu, a Janko Tipsarević je bio na nekoliko turnira sa Bornom.

- Ne sarađujemo više, bilo smo zajedno u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju. Nažalost, rezultati nas nisu poslužili, a i imao sam nekih telesnih problema u tom periodu. Dosta loš period, to nema veze sa njim. Bio sam povređen, pa sam trenirao, pa nisam trenirao. Janko je super trener i super momak, bio je fantastičan igrač, na kraju se nismo dogovorili oko sedmica i tako je to ostalo.

Novak je imao primedbi na kretanje srpskog tenisa, a istu stvar je potencirao Damir Džumhur generalno za balkanski "beli" sport.

- Video sam da je Hamad osvojio Čelendžer, mi Hrvati imamo Prižmića koji je veliki potencijal. Sada smo igrali zajedno u Dejvis kupu, jako je napredovao i ima svetlu budućnost. Nema neki veliki broj igrača, zavisi šta možemo očekivati. Po meni, sistema nema, iz moje perspektive su to familijarni projekti. Ono što je pričao Novak, apslolutno se slažem sa time, što ti je bilo teže u detinjstvu, to te ojača i daje ti prednost. Možda nam je bilo teže se probiti nego nekome ko ima čitav sistem iza sebe.

Džumhur je rekao da bi stara Jugoslavija bila prva ili druga sila u svetu.

- Bi sigurno, bili bi u topu sigurno - zaključio je Ćorić.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA