Da li Novak gubi svetski tron pre Rolan Garosa? Ovo nikada nije izgledalo tesnije!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Pa, ovo je neverovatno

Najbolji svetski teniser Novak Đoković, nakon eliminacije na Srpska Openu, nije uspeo da odbrani bodove od prošle godine, a i najnovija odluka da ne igra u Madridu bi mogla da trku za ATP tron učini interesantnijom... Ali, neće ga skloniti odatle do Rima.

Novak je ispadanjem u četvrtfinalu u Banjaluci izgubio 105 poena, trenutno se nalazi na 7.135 bodova i biće u manjku još 360 kada se završi Masters u Madridu koji je odlučio da preskoči iz više razloga.

To znači da bi do Mastersa u Rimu mogao da padne na 6.775 bodova.

Kao drugi na listi i jedini koji može Đokoviću da zapreti i njegovom tronu, Alkaraz je uspeo da se domogne finala u Barseloni i ukoliko odbrani titulu protiv Stefanosa Cicipasa, ostaće na 6.770, samo 5 bodova manje od srpskog asa.

Ipak, tu će i u najboljem slučaju ostati do samog  Rima - na samo 5 bodova od Novaka, a ta razlika do Italije bi eventualno mogla samo da se poveća ukoliko Španac ne osvoji titulu u Madridu i odbrani 1.000 bodova.

Alkaraz brani trofej u glavnom gradu svoje zemlje, pa bi mu svaki kiks stvorio dodatnu negativnu razliku sa Srbinom.

Svakako, ono što je sjajno jeste da će Novak sigurno otići na Masters u Rim kao prvi teniser sveta, a tu ćemo videti kako će se stvari dalje odvijati.

Ono što sledi nakon toga jeste Novakova odbrana rimskog turnira i tu bi slika mogla znatno da se promeni.

Naime, on će braniti 1.000 bodova, dok Alkaraz nema šta da brani i svaki njegov bod i prolazak dalje bi mogao da dovede do smene na čelu ATP liste.

Onih 5 bodova će se u samom startu istopiti, pa ni osvajanje trofeja verovatno neće sprečiti Karlitosa da preuzme čelo tabele pred sami Rolan Garos.

Naravno, ako bude odlučio da se takmiči u glavnom gradu Italije.

Prošle godine je osetio zamor, a zaradio je i manju povredu nakon osvajanja Majamija, Barselone i Madrida. Pitanje je da li će se to sada desiti.

Nijanse su u pitanju, prvo bi trebalo da odbrani tron u Barseloni protiv Cicipasa, a onda i sami Madrid da bi došao na tih 5 bodova razlike. Ukoliko se sve to desi, Rim će mu biti zicer za preuzimanje prvog mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Ninković za Telegraf: "Žao mi je mog Partizana, čitava Srbija vidi šta se dešava"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    23. april 2023 | 15:04

    Pričate o nebitnim stvarima. Rekord je oboren, ovo sada nije važno. Najvažnije su grend slem titule, sve ostalo je sada usputno.

  • Seka

    23. april 2023 | 12:46

    Samo da ulovi 23. GS pa da bude G.O.A.T.

  • Cubaka

    23. april 2023 | 12:40

    Bez obzira sto je mlad i pun snage ako Alkaras bude sve nabrojane turnire igrao i dolazio do finala na Roland Garosu ce biti k'o iscedjena krpa i cim naleti na iole ozbiljnijeg protivnika izgubice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA