"Ma kakav novac, najveća nagrada je igrati protiv Đokovića": Novakov rival iza sebe ima filmsku priču

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Gahov u petak nije znao hoće li igrati kvalifikacije, trebalo mu je da četvorica tenisera odustanu, a onda je doleteo u subotu ujutru i izborio se za glavni žreb

Ivan Gahov Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Ruski teniser Ivan Gahov poslednjih nekoliko dana živi svoj san, koji će u utorak popodne preći u javu kada na terenu, s druge strane mreže, bude imao prvog reketa sveta Novaka Đokovića!

Momak koji je prošle godine prvi put debitovao na ATP turu, napravio je vekliko iznenađenje u ponedeljak u Monte Karlu i sa 2:1 u setovima izbacio je Mekenzija Mekdonalda. Taman dovoljno da mu se ostvari želja i da zaigra protiv Novaka.

- Bez reči sam. Još ne mogu da verujem. Čak i kada sanjam, mislim da je teško razumeti i objasniti šta se dogodio u poslednjih nekoliko dana. Bez obzira na bodove i novac koji ću zaraditi, najbolja nagrada je igrati protiv najvećeg svih vremena. To je ono najbolje što sam mogao da tražim - rekao je Rus dan pred meč sa Đokovićem.

Proteklih nekoliko dana bili su jako vrtoglavi za 198. igrača sveta. Rano u petak nije znao da li će uopšte igrati kvalifikacije u Monte Karlu. Za to mu je trebalo da nekoliko igrača "ispadnu iz rotacije" kako bi Gahov postao alternativa.

A onda, Janik Hanfman, Aleksandre Miler, Roberto Karbaljes Baena i Kventin Halis bivaju uklonjeni, jer su svi učestvovali i na nekim drugoim turnirima -  a bili su prijavljeni za kvalifikacije u Monte Karlu. Istovremeno je stvoren prostor za novu četvoricu tenisera, a među njima je bio i 26 godišnji Gahov.

Da je neko od te četvorice igrača izgubio svoj meč u petak do 21 sat, kada je bio rok, Rus ne bi imao sreće. Umesto toga, u subotu ujutru je poleteo za Monte Karlo i tamo je stigao u 08.18 časova. Kasnije tog dana pobedio je Adriana Manarina, da bi zatim izbacio Luku Van Ašea i tako zauzeo mesto u glavnom žrebu.

Ni sanjao nije da će samo koji dan kasnije na megdan Đokoviću.

- Zaista volim Novaka, tako da uvek navijam za njega. Igrao je lude mečeve protiv Nadala i federera, tako da mi je velika čast. Ali, i pored poštovanja, pokušaću da odigram taj duel s njim kao da je još jedan običan meč. Svi smo mi ljudi, znam to. Mada ponekad mislim da Novak nije. Međutim, svi imamo slabe tačke i ja ću pokušati da nađem Novakove.

Gahov nije odrastao u teniskoj porodici, ali su njegovi roditelji želeli da se njihov sin bavi sportom. Navijač je Real Madrida, uživa u fudbalu, Formuli 1 i snukeru, dok se u tenis zaljubio 2005. godine kada je gledao meč između Marata Safina i Rodžera Federera na Australijan openu. Podsetimo, njegov zemljak je tada dobio sa 9:7 u petom setu.

Ivan Gahov Printskrin: Instagram/the__1van

Sa 14 godina se preselio u Španiju. Najpre u okolinu Valensije, zatim i u Barselonu gde trenutno živi, a ono što je zanimljivo jeste da igra "fudbalski fantazi" sa Danilom Medvedevom. Takođe, ponekad vežba sa Andrejom Rubljovom.

- Pomogao mi je prošle godine oko odeće, jer nemam sponzora. Danil je takođe moj dobar prijatelj i zajedno igramo neke igrice, dok mu je Hačanov ovde čestitao posle svake pobede.

Meč između Gahova i Đokovića na programu je u utorak, ne pre 14.00 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Namestio Nole ruku pred mečeve na turniru u Monte Karlu: Snimak sa treninga najboljeg tenisera sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA