"Možete li svi da izađete, želim da budem sam": Đoković se prisetio jednog od najtežih trenutaka karijere

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Sve se dešavalo 2016. godine, kada je ispao u ranoj fazi Vimbldona

Dokumentarni film o životu Borisa Bekera nedavno je doživeo svoju premijeru u javnosti, a u njemu se pojavio i Novak Đoković koji je sa Nemcom svojevremeno sarađivao od 2014. do 2016. godien!

Govorio je Beker još ranije kako je dobio poziv od Đokovića da se sastanu, šta mu je rekao tokom tog prvog razgovora i kako su dogovorili saradnju, dok je sam Novak u filmu pričao kako su njih dvojica prekinuli istu.

Taj prekid saradnje vezan je za dvogodišnji Noletov pad koji je pretrpeo nakon Rolan Garosa 2016. godine, odnosno Novakov gubitak motivacije i "tupog" osećaja koji je imao na Vimbldonu. Upravo to je navelo Bekera da prestane da radi sa Srbinom, a epilog svega je to da je Rodžer Federer oživeo karijeru i uzeo sedam titula 2017. godine.

- Ako želite da budete šampion, sve je na vama - počeo je Đoković i nastavio:

- Prolazio sam kroz period u kom sam zaista tražio sebe nekako van terena. Igrao sam treće kolo Vimbldona, bilo je nekoliko prekida sa kišom, našao sam se u svlačionici, sedeo sam i rekao svom timu: "Možete li svi da me ostavite i izađete? Želim da budem sam." Gledao sam u zid i bio sam jako dosadan. Bukvalno nije bilo pokreta u meni.

Upravo to je navelo Bekera da prekine svoje partnerstvo sa Đokovićem i priznao je da jednostavno ne bi bio srećan da svetski broj jedan ne pobeđuje i ide na turnire samo da bi učestvovao.

Boris Beker, Novak Đoković Foto. MN Press

- Novak je rekao: "Slušaj šefe, stvarno sam umoran, ne želim da igram kao nekada." - prisetio se Beker i nastavio:


- Pa slušaj ti! pre svega te volim i poštujem. Uradili smo nešto zajedno i to je za mene bilo neverovatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako želite samo da idete u Šangaj i Pariz, ja sam pogrešan momak za vas. Mislim da je bolje da prestanemo.

Naredna godina je bila jako teška za Đokovića koji je pretrpeo neke neuobičajene rane poraze, a borio se i sa povredom lakta koju je sanirao tek 2018. Za to vreme. Federer i Nadal su podelili četiri Grend slema, dok se Švajcarac vratio i na prvo mesto ATP liste.

Međutim, Đoković se 2018. vratio na pravi put, osvijio je Vimbldon i od tada je počeo da niže sjajne rezultate i rekorde. U međuvremenu, i dalje Bekera gleda kao na porodicu.

- Čak i nakon toga, mi smo zadržali vezu kao da nikada nismo stali. Još uvek je tu. Boris mi je porodica - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: "Pa, ne znam baš"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA