Alkaraz odustao od Monte Karla: Evo do kada Đoković sigurno ostaje na 1. mestu!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 13

Novak će ostati prvi bar do kraja turnira u Rimu

Nakon što je Rafael Nadal odustao od Monte Karla, isto je uradio i Karlos Alkaraz, druga zvezda španskog tenisa i drugi reket sveta.

On je zbog povrede koju je zadobio u polufinalu Mastersa u Majamiju protiv Janika Sinera odlučio da ne rizikuje sa ranim povratkom na teren.

Nakon konsultacija sa svojim doktorom u Mursiji, odlučio je da kasnije započne sezonu na šljaci.

- Posle dva meseca u inostranstvu, srećam sam što se vraćam kući, ali tužan jer sam poslednji meč u Majamiju završio uz fizički problem. Nakon što sam posetio svog doktora Pereza Martineza u Mursiji i bio na proceni, ustanovljenom je da ne mogu da idem u Monte Karlo da započnem sezonu na šljaci - stoji u objavi Karlosa Alkaraza.

Podsetimo, Alkaraz je jedini koji trenutno može da pretekne Đokovića na ATP listi. Mogao je to da uradi u Monte Karlu ako bi trijumfovao, ali sada je propustio tu šansu. Potom Alkaraz brani titule u Barseloni i Madridu, pa sve do Mastersa u Rimu nema prilike da pretekne Đokovića, što znači da Novak sigurno ostaje na prvom mestu bar do kraja maja, kada se završava masters u Rimu.

Novaku je sada "otvoren put" ka tituli u Monte Karlu, jer nema dva najozbiljnija konkurenta na šljaci. Pošto je prošle godine ispao već u drugom kolu, ima faktički priliku da zaradi 1.000 bodova ukoliko osvoji titulu, čime bi "zacementirao" prvo mesto do Rolan Garosa.

Novak na šljaci do Rolan Garosa brani finale na Serbia openu (125 bodova), polufinale Mastersa u Madridu (360 bodova) i titulu u Rimu (1.000 bodova).

(Telegraf.rs)

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: "Pa, ne znam baš"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA