Novak je dao obećanje pred start sezone na šljaci, a izgleda da je nikad odlučniji da ga održi

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Najbolji teniser sveta vraća se na teren naredne nedelje kada počinje turnir u Monte Karlu

Novak Đoković se uveliko priprema za sezonu na šljaci. Nole je zbog zabrane da bude u Americi tokom marta, jer nije bio vakcinisan, propustio Indijan Vels i Majami, pa je imao vremena i za odmor i maksimalno spremanje za zemljanu podlogu.

Novak je prethodnih sezona sporije ulazio u sezonu na šljaci. Počinjao je tradicionalno u Monte Karlu, a to će biti slučaj i ove godine.

Ipak, Nole je nedavno u razgovoru sa srpskim novinarima istakao da ima veliku želju da ove godine sezonu na šljaci počne bolje nego što je to bio slučaj ranije.

- To je podloga koja je mnogo zahtevna i nepredvidiva. Pokušaću ove godine da bolje krenem tu sezonu na šljaci. Uvek mi je Beograd služio kao odskočna daska, odavde je nekako i krenulo, dogurao sam ovde prošle godine do finala. To ću tražiti i u Banja Luci. Krajnji cilj na šljaci je uvek Rolan Garos, još ne znam kakav je raspored, igraću Monte Karlo i Banja Luku, pa ćemo videti - rekao je Đoković nedavno.

Obećanje je očigledno odlučan da sprovede u delo, jer je znatno ranije stigao u Monte Karlo, gde uveliko trenira i priprema se za ovaj turnir.

Čitav njegov tim je stigao u Monte Karlo, gde su se fotografisali na centralnom terenu. Uz Novaka su tu trener Goran Ivanišević, kondicioni trener Marko Paniki, fizio Klaudio Cimalja, sparing partner Karlos Erera Gomez, a sa Noletom je i Edoardo Ataldi, njegov menadžer.

Masters u Monte Karlu igra se od osmog do 16. aprila, a Đoković je prošle sezone ispao već u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine. Nije se Novak proslavio u Monaku ni 2021. godine, kada je pobedio Janika Sinera u drugom, a onda izgubio od Dana Evansa u trećem kolu.

Slično je bilo i u godinama ranije. Nije se igralo zbog korona virusa 2020. godine, a Novak je u Monte Karlu trijumfovao poslednji put 2015. godine. Od tada je samo jednom stigao do četvrtfinala, kada je izgubio od Danila Medvedeva, a osim toga je uvek ispadao u drugom ili trećem kolu.

Očigledno je Novak rešen da se to ove godine promeni. Gotovo da ne brani bodove, pa u slučaju trijumfa može i da učvrsti prvo mesto na ATP listi ispred Karlosa Alkaraza, koji je takođe prošle godine ispao već u drugom kolu, tako da i on ima šansu da se vrati na prvo mesto u slučaju da trijumfuje u Monaku.

(Telegraf.rs)

Video: Rekli smo Đokoviću da je jedini ujedinio Delije i Grobare na košarci: "Pa, ne znam baš"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA