Đoković više nije prvi na svetu! Alkaraz demolirao Medvedeva u Indijan Velsu i preoteo teniski tron

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Neverovatan turnir za mladog španca i treća Masters titula u karijeri

Karlos Alkaraz je savladao Danila Medvedeva u finalu Indijan Velsa sa 6:3, 6:2 i osvojio je svoju treću Masters titulu u karijeri, a ono što je još važnije, ponovo je postao teniski broj 1!

Na novoj ATP listi koja će osvanuti u ponedeljak ujutru, Novak Đoković više neće biti na teniskom tronu, već se na njega opet vraća mladi Španac.

Alkaraz posle titule u Indijan Velsu ima 7.420 bodova, a Novak je zbog zabrane da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ostao na 7.160 bodova.

Finale nije donelo borbu kakvu su mnogi očekivali. Na terenu je postojao samo jedan igrač, a Medvedev nije ličio na sebe. Delovalo je da se mentalno bori sam sa sobom.

Nije mu ništa polazilo za rukom, Alkaraz je sve vraćao, a Rus nije imao plan B.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Rani brejk u prvom setu Alkaraz je čuvao do kraja i lako dobio set u svoju korist. Drugi je počeo još ubedljivije, napravio je dva vezana brejka i tu je sve bilo rešeno. Medvedev je izgledao kao grogirani bokser i Špancu je trebalo samo da ga završnim udarcem nokautira, što je ubrzo i uradio tako što je bio siguran na svojim servis gemovima i došao do nove velike titule, treće iz isto toliko finala Mastersa.

Ipak, Alkarazu neće biti lako da sačuva prvo mesto, jer u Majamiju brani 1.000 bodova i samo u slučaju da osvoji titulu i u Majamiju ostaće na prvom mestu pred sezonu na šljaci.

Video: Nije me briga ko je sa druge strane mreže Alkaraz ili Nadal

(Telegraf.rs)

Video: Sudija nije video naš drugi penal, drugi gol rešio": Maksimović izneo razloge poraza Zvezde u Monaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    20. mart 2023 | 06:47

    Tri titule i prvak sveta! A najboljem svih vremena ne daju da igra, skidaju mu bodove... dezurni svetski baksuz ne da ulazak zbog vakcine?! Ta vakcina nema vise dejstvo, i ovi sto su primili, ne znaci im nista.

  • Mala

    20. mart 2023 | 07:13

    Nole ce uvek biti kralj i broj 1 za nas❣️

  • Veca

    20. mart 2023 | 06:01

    Jedino tako možete srusuti Noleta,nedate da igra pa mu uzmete bodove.Sve radite na kvarno.Sramota.Ziveo Nole zdrav i ziv bio.Brzo ces ti opet biti prvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA