Đoković "broji žrtve" zbog Indijan Velsa i Majamija: Evo šta bi mogao da izgubi zbog izostanka sa dva Mastersa

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sledeća luka

Iako je postojala mala verovatnoća da će Novak Đoković uspeti na neke potvrde i papire da prođe kroz zabranu ulaska u SAD nevakcinisanim strancima, sada je to domen teorije. Indijan Vels je već propušten, a nema sumnje da će se i Majami igrati bez njega. Sada, što bi se reklo, sumira se šteta zbog tih izostanaka.

ŠTA JE U OVOJ SITUACIJI ĐOKOVIĆU IŠLO NA RUKU 

Najbolja situacija za srpskog asa je stvorena iz katastrofalne situacije prošle godine. Novak nije ni u prošloj sezoni igrao na ova dva Mastesa, pa nema u tom slučaju ni bodove da brani.

Sve što je stekao pre toga na betonu i posle toga na travi i šljaci se broji, dok je američka turneja svakako mogla da donese samo što još veću razdaljinu između njega i čitavog ostatka ATP karavana.

ŠTA BI MOGAO NOVAK DA IZGUBI ZBOG IZOSTANKA U SAD?

Pre svega, ono što je Đokoviću najbitnije je da ne ispadne iz ritma, ali kada je već istrpeo one, sada već davne, korona dane, istrpeće i odmor u ovom martu.

Nema sumnje da Novak radi punom parom i van zvaničnih susreta.

Ipak, jedno je da njega nepravda ne bi trebalo da previše uznemiri u ovom slučaju, a drugo je da nepravda uopšte ne postoji.

Što se srpskog tenisera tiče, sezona na betonu je gotova i Monte Karlo je sledeća luka.

Dok se okreće šljaci, i pored propuštanja čak dva Mastersa i nemogućnosti da se bori za 2.000 bodova, Đokovića bi mogao da sustigne samo jedan igrač tokom marta.

Karlos Alkaraz bi mogao da iskoristi, kao što su prošle godine on i njegov zemljak Rafael Nadal ovu administrativnu pomoć i da se ponovo smesti na prvu poziciju.

I pored svog tog sufliranja, Alkaraz mora da osvoji prvo Indijan Vels da bi preuzeo prvu poziciju od Novaka, a onda i da odbrani titulu u Majamiju da bi se tu i održao pred obaveze na šljaci.

Video: Đoković ekspresno proleteo do polufinala Dubaija: Zadržao se na terenu manje od 90 minuta

(Telegraf.rs)

Video: Savo Milošević otkrio jedini motiv zbog kog se vratio u Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    16. mart 2023 | 07:59

    Nista on ne gubi. Sve je uradio u karijeri. Moze opusteno da igra, dok mu ne dosadi i ode u zasluzenu penziju.

  • nislija

    16. mart 2023 | 08:06

    Malo morgen samo u snovima .Nole 👑

  • Kele

    16. mart 2023 | 12:41

    Nole je do sada toliko ostvario da ga niko neće stići za narednih 50 godina. Što se tiče prvog mesta on je uvek favorit bez obzira na kom mestu je na papiru. Idemo napred Nole🍀🍀🍀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA