Đoković, Federer ili Nadal? Objavljena tabela s novim podacima koja najpreciznije pokazuje ko je GOAT

 
 ≫ 
  • 12

Da li će na Australijan openu biti otklonjena i poslednja dilema?

Ko je GOAT u tenisu je pitanje koje se sve češće postavlja poslednjih godina od kako su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer zagospodarili vrhom svetskog tenisa.

Nijanse odlučuju, a navijači ove trojice tenisera ističu uvek za svog miljenika da je zapravo on taj koji je najbolji ikada.

Federerovi navijači ističu njegov stil igre, verovatno najlepši ikada, kao i uticaj koji je imao na ovaj sport, ali i ogromnu navijačku bazu. Ipak, zaostaje za konkurentima u mnogim statističkim parametrima, a pre svega po najvažnijoj stavci - Grend slem titulama.

Ta stavka je glavni adut Rafaela Nadala, jer on trenutno ima 22 titule, dok ih Đoković ima 21, a Federer je karijeru završio sa 20.

Trka se zapravo, sada se već može reći, svela na dva imena i pitanje je da li će, kada završe sa karijerama, Novak Đoković ili Rafael Nadal biti okarakterisani kao najveći ikada.

Jedna od mogućih GOAT bitaka mogla bi da bude već na Australijan openu ove godine od 16. d 29. januara, gde će Novak na svom omiljenom Grend slemu pokušati da dođe do jubilarne 10 titule u Melburnu i da stigne Nadala po broju Grend slem titula, ali i da ga prestigne po broju ukupno osvojenih titula u karijeri, pošto se nedavno izjednačio sa njim kada je osvojio turnir u Adelejdu.

Novak je prvi u 22 od 29 najvažnijih kategorija, Nadal je najbolji u šest kategorija, a Federer u tri, s tim da postoje kategorije gde su i izjednačeni.

Novakova dominacija u statističkim parametrima nesumnjivo mu ide u korist kada je u pitanju poređenje i GOAT trka. Ukoliko bi se izjednačio sa Nadalom po broju titula, Novak bi nesumnjivo bio nedvosmisleni GOAT tenisa.

Video: Najbolji potezi sa finala meča Đokovića i Korde: Nole spasio meč loptu pa pobedio

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    10. januar 2023 | 13:28

    Zar uopste postoji dilema?

  • Nata

    10. januar 2023 | 13:56

    Jedini stvarno validan kriterijum je broj nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste. Ko je tu najvise vremena proveo , taj je GOAT, hteli to Anglisakdonci da priznaju ili ne. Jasno je ko je to . A irelevantno je sta oni pisu i lazu u ocaju.

  • mr

    10. januar 2023 | 14:28

    Federer je najviše trofeja osvojio kad mu Djokovic i Nadal nisu bili konkurencija a i tada nije imao pravog protivnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA