"Uvek sam želeo da naučim kako da se bijem": Đoković otkrio zašto trenira borilačku veštinu

 
 ≫ 
  • 3

Konačno je Novak detaljnije progovorio o kapoeri

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dao je jedan intervju za "Tennis Channel" u kom je govorio o svom narednom meču na Mastersu u Parizu, ali i nekim drugim stvarima iz svog života!

Tako je jedno pitanje za Novaka bilo vezano za kapoeru koju je letos trenirao dok je boravio na odmoru u Crnoj Gori, a Đoković je dao veoma zanimljiv odgovor.

- Bilo je interesantno. Ne koristim to kao svoju dnevnu rutinu ili regularni trening, ali volim da učim nove stvari. Kako iz profesionalnih, tako i iz privatnih razloga. Uvek sam želeo da naučim kako da se bijem - rekao je Novak kroz smeh, te nastavio:

- Nisam imao te ulične tuče kada sam bio mlađi, ali sam želeo da malo profesionalnije to naučim. Volim MMA, ali i taj deo kada se pleše uz muziku. To je kapoera, miks svega. Istorija kapoere je zanimljiva takođe. Kako je rođena na ulici, u favelama Brazila...

- Tačnije, kada su afrički robovi došli u Brazil. Interesantno je, nije nešto što ću koristiti na teniskom terenu, ali mislim da je sve novo što naučiš sa pokretom, pogotovo za mene, je uvek sjajno.

Taj momenat kada Novak govori o kapoeri možete videti u vido sminku ispod od 4.50, uz napomenu da svoj naredni meč u Parizu igra u petak veče (ne pre 19.30) protiv Lorenca Musetija.

Video: Žinga u Kotoru: Đoković vežba ples i brazilsku borilačku veštinu

(Telegraf.rs)

Video: Umalo tuča igrača Vojvodine i Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    4. novembar 2022 | 08:16

    kapoeira nije za tucu .drugi borilacki sportovi su da te nauce da se bijes

  • Boža zemunac

    4. novembar 2022 | 09:52

    Nole brate, ja mogu da te naučim boksu.

  • Zderacbizona

    5. novembar 2022 | 08:29

    Prosle godine sam objavio mnogo komentara na Telegrafu u kojima sugerisem Novaku da uklopi MMA trening u svoj rezim. Nisam pominjao kapoeru nego kamp kod Mirka Filipovica. Dobro je da me je poslusao. Svi vrhunski sportisti trenirali su po dva sporta. Novak je mnoge meceve gubio zbog psiholoske slabosti. Mnoge meceve koje je i dobivao gubio je prve setove. Gubio je na olimpijadama. Sugerisao sam Noletu MMA za intenzitet treninga, da se sabije sto vise treninga u vremenski okvir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA