Alkaraz spakovao trofej sa US opena i krenuo na megdan sa Srbima!

 
 ≫ 
  • 0

Prvi teniser sveta stiže u Valensiju za mečeve Dejvis kupa

Dejvis kup reprezentacija Srbije ove nedelje će u Valensiji odigrati mečeve protiv Španije, Južne Koreje i Kanade u okviru grupe B, gde će dve ekipe proći na završni turnir u Malagi koji se održava u novembru.

Neće biti lako našem timu, jer će biti oslabljen neigranjem našeg najboljeg igrača, Novaka Đokovića, koji zbog svadbe svog brata Đorđa nije u mogućnosti da nastupi.

Takođe, i rivali će biti u jakom sastavu, pa tako Španci u svojim redovima neće imati Rafaela Nadala, ali zato imaju Karlosa Alkaraza, osvajača US opena i novog teniskog broja 1, koji je i krenuo iz Njujorka ka Valensiji da se pridruži svojim saigračima.

Karlitos je postao drugi najmađi osvajač Grend slem titule posle Rafaela Nadala, a na svom Instagramu je napisao da je spreman za naredne izazove i Dejvis kup mečeve protiv Srbije, Koreje i Kanade.

- Vidimo se sledeće godine, Njujorče. Stižemo, Valensijo! Mnogo se radujem što ću da branim dres Španije - napisao je Alkaraz na svom Instagramu.

Naš tim predvodi selektor Viktor Troicki, a čine ga: Miomir Kecmanović (33), Filip Krajinović (41), Laslo Đere (66), Dušan Lajović (92) i Nikola Ćaćić (62. na listi u dubl konkurenciji).

Španija je sa Alkarazom apsolutni favorit u grupi, dok će se naša reprezentacija boriti za preostalo drugo mesto sa Korejom i Kanadom, koja je takođe jaka sa Feliksom Ože Alijasimom kao predvodnikom.

Naš tim će grupu  otvoriti već u sredu protiv Španije, zatim u četvrtak sledi duel protiv Južne Koreje i onda u subotu možda i odlučujući meč sa Kanadom.

Video: Alkaraz osvojio US Open i postao broj 1!

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA